Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Viața în Pitești, după anunțarea stării de urgență

Viața în Pitești, după anunțarea stării de urgență

Viața în Pitești, după anunțarea stării de urgență

Viața în Pitești, după anunțarea stării de urgență

De astăzi, suntem în Scenariul 3 de luptă împotriva Coronavirusului, iar de luni intrăm în proceduri şi măsuri specifice STĂRII DE URGENŢĂ.

La Piteşti, lumea s-a retras în locuinţe şi spaţiile de agrement de obicei pline până la refuz, suspină după clientela de altădată. Şi când spunem altădată, nu ne referim la perioade îndepărtate, ci în urmă cu două săptămâni când lumea încă spera ca virusul să nu îşi pună amprenta pe viaţa noastră într-un asemenea hal: şcoli şi alte instituţii închise, avertismente din ce în ce mai severe şi noi cazuri de la o zi la alta care ne îndreptăţesc să afirmăm că va urma şi Scenariul 4.

Scenariu potrivit căruia vom fi obligaţi să stăm în izolare şi să nu părăsim locuinţele decât în caz de maximă necesitate (pentru a ne procura hrana, de pildă).

Trivale Shopping Center, zona Cinematograf

Astăzi, puţin după ora 18, localurile erau pustii cu excepţia KFC şi Mc Donald’s, care oricum sunt de nerecunoscut. Câteva mese ocupate şi câteva persoane la coadă, în condiţiile în care, cel puţin la Mc, altădată găseai cozi până la ieşirea din restaurant şi aşteptai o oră să dai comanda.

Citiți și: Prefectura Argeș. Anunț nou despre coronavirus

Piteştenii pare-se că au înţeles importanţa limitării plimbărilor în spaţii de risc (în special cele aglomerate) şi nu mai vin nici la cinematograf, deşi astăzi erau încă deschise.

Un autobuz Publitrans care venea dintr-o direcţie recunoscută ca fiind una cu „probleme” şi pe care ţipam să fie echipaje de poliţie şi jandarmi era astăzi pustiu. Un singur rătăcit în spate, şi acela cu mască pe faţă, alături de subsemnatul şi alţi doi călători întregeau un tablou desprins parcă dintr-un scenariu apocaliptic.

Şi când te gândeşti că mai e doar un pas până când toate activităţile ar putea fi suspendate, parcă te trec fiorii. Totuşi, este important să învăţăm de la alţii, să luăm situaţia ca atare şi să respectăm regulile de igienă şi autoizolare. Sunt singure variante pentru a ieşi din acest impas.

Doar Mc Drive-ul a rămas solicitat

Virusul Corona este în expansiune pe teritoriul ţării noastre fiindcă reacţia autorităţilor a fost, ca de obicei întârziată. Controale aspre la graniţă trebuiau făcute încă de la început, de la primele cazuri semnalate în ţări precum Italia şi Spania, acolo unde sunt sute de mii de români.

La scenariul 4 care va urma au contribuit însă şi cetăţenii români care şi-au mascat istoricul recent al călătoriilor, au venit în ţară şi s-au dat sănătoşi, testele dovedind că nu a fost aşa. Ba mai mult, i-au îmbolnăvit şi pe ceilalţi din jur. Aceştia la rândul lor pe alţii şi acesta este lanţul slăbiciunilor care ne va duce probabil la un set de măsuri drastice specifice STĂRII DE URGENŢĂ care va începe de luni!

P.S: În toată această poveste, am întâlnit şi un om fără teamă de coronavirus. Un individ de etnie care aştepta autobuzul 13B cu destinaţia Războieni. Acesta spunea că „…pe noi nu ne ia Corona. Aţi văzut persoane de etnie care să se îmbolnăvească de aşa ceva? I-aţi văzut prin farmacii?”

Sursa: ziarulargesul.ro

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact