Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Veste bombă! Mașinile diesel interzise oficial!

Veste bombă! Mașinile diesel interzise oficial!

Veste bombă! Mașinile diesel interzise oficial!

Veste bombă! Mașinile diesel interzise oficial!

Tot mai multe ţări vest europene au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru maşinile care merg cu motorină, iar Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte opt state-membre UE, din cauza poluării.

Recent, primăriile a două oraşe din Germania au decis impunerea de interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene. 

Din numărul total de șase milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.

Citiți și: Toți ROMÂNII care au mașini DIESEL trebuie să afle ASTA!

Principalul motiv pentru care românii aleg maşini diesel este consumul redus. Problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil.

“Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, afirmă Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro. 

Acesta este şi motivul pentru care Executivul comunitar se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

“Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule”, consideră Cristian Bucur.

Și Roma a anunţat că va interzice maşinile diesel începând cu anul 2024, iar în Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Nu în ultimu rand, Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând cu anul 2025.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact