Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Un nou val de scumpiri lovește populația!

Un nou val de scumpiri lovește populația!

Un nou val de scumpiri lovește populația!

Un nou val de scumpiri lovește populația!

Noi scumpiri la gazele naturale pentru populație

Se scumpesc gazele pentru populație. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Scumpirea va fi de circa 8% și va intra în vigoare miercuri, 10 ianuarie 2018.

„Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei, și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici.

Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, de 81,48 de lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8 și 1,1 bani/kwh.

Ca urmare a analizei efectuate de ANRE, pe baza datelor transmise de titularii de licenţă de furnizare care au în portofolii clienți casnici reglementați, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 de lei/MWh.

Modificarea valorii CUG generează o creștere a prețurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale prețurilor, începând din data de 10 ianuarie 2018.

Impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați este de 0,68 de bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 de Kwh/lună/loc de consum.”, informează ANRE.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact