Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Un camion cu 18 militari s-a răsturnat într-o prăpastie în apropiere de Câmpulung

Un camion cu 18 militari s-a răsturnat într-o prăpastie în apropiere de Câmpulung

Un camion cu 18 militari s-a răsturnat într-o prăpastie în apropiere de Câmpulung

Un camion cu 18 militari s-a răsturnat într-o prăpastie în apropiere de Câmpulung

Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare, alţi trei fiind încarceraţi. Spitalul din Câmpulung așteaptă cinci răniți.

Operațiunea de salvare continuă și este foarte dificilă. Acel camion nu este asigurat și poate cădea la 100 de metri. S-a cerut sprijinul salvamontiștilor. Traficul în zonă a fost închis.
Update: Au apărut noi informații despre accidentul rutier petrecut în urmă cu scurt timp în localitatea Dâmbovicioara. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a precizat că în camion se aflau 18 militari. Patru dintre aceștia sunt inconștienți.

Raed Arafat: Sunt în legătură cu colegii de la fața locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenția va fi dificilă pentru cei încarcerați. Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri, pentru că este în versant. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. O să revin. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă”.

Carmen Dan: „Pot să spun că apelul a fost dat la 21.37. Din primele informații, 18 militari. Șase au ieșit. Patru sunt inconștienți. Mai sunt încarcerați 12”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Știre inițială: Un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în localitatea Dâmbovicioara, Argeș. Mai multe persoane au rămas încarcerate. Din primele informații sunt și persoane decedate.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş.

Este vorba de Batalionul 33 Câmpulung Vânătorii de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercțiu militar. Din primele informații se pare că într-o curbă șoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecțiunii tehnice. Primul care a sosit la fața locului a fost șeful de poliției din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susțin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informația nu a fost confirmată oficial.

Ministrul Apărarii Adrian Țuțuianu s-a deplasat în zonă. „Infirmații sunt cele care au fost furnizate de Ministerul de Interne. Eu împreună cu secretarul de stat am plecat spre Dâmbovicioara, vom lua toate măsurile necesare pentru astfel de evenimente”, a declarat Țuțuianu.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea: „Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU și cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaștem. Se face evaluare. Sunt supraviețuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră”.

Sursa: antena3.ro

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact