Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Ultimă oră! Numele primului ministru a fost decis

Ultimă oră! Numele primului ministru a fost decis

Ultimă oră! Numele primului ministru a fost decis

Ultimă oră! Numele primului ministru a fost decis

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut cu puțin timp în urmă o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Declarația a fost formulată după negocierile de astăzi cu liderii partidelor parlamentare în ceea ce privește desemnarea unui nou prim-ministru.

Iohannis a hotărât să accepte propunerea PSD (susținută de ALDE) și să o desemneze pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

„Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea prim-ministrului. Astăzi, toată ziua, am ascultat opiniile și argumentele politicienilor. Dar am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri, să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare.

Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă a României. Sunt multe argumente legate de politica externă și de securitate a României.

Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?

În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar: PSD dispune de o majoritate.

Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.

Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări. Și eu am mari așteptări. PSD a promis, și în campania electorală, și după campanie, lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ceea ce a promis, face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face.

În continuare, invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, mai degrabă decât să le încurce.”, a afirmat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă devine astfel prima femeie din istoria României care ocupă funcția de prim-ministru. Amintim că Dăncilă, originară din Teleorman, în prezent europarlamentar, fusese desemnată ieri propunerea PSD pentru postul de premier.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact