Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Transportul public județean de persoane, la pământ!

Transportul public județean de persoane, la pământ!

Transportul public județean de persoane, la pământ!

Transportul public județean de persoane, la pământ!

Patronii care controlează transportul cu maxi-taxi în judeţ au tot scumpit biletele, câteodată şi de două ori într-un an, iar preţul călătoriei nu prea mai este agreat de călători. Asta în condiţiile în care pe traseu sunt cam aceleaşi „cazane”, unele cu peste 1 milion de kilometri la bord.

[wp_ad_camp1]

De pildă, o cursă până la Moşoaia costă acum 4,5 lei, în urmă cu un an şi o lună preţul era de 3,5 lei. Dacă stai să te gândeşti, o nimica toată. Totuşi, se întâmplă un fenomen: din ce în ce mai multe persoane evită staţia de maxi-taxi şi merg câţiva metri mai încolo, la „ia-mă nene”.

Citiți și: În ancheta maxi-taxiurilor argeșene, călătorii iau atitudine

Mai cu seamă seara, puteţi vedea 15 – 20 de oameni care stau aliniaţi la stradă şi fac semn maşinilor să oprească.

Efectul: maxi taxi-urile nu mai sunt atât de aglomerate. Dacă până la sfârşitul anului, până să se scumpească biletele, oamenii se înghesuiau de bunăvoie în maşini, acum în majoritatea timpului prinzi lejer loc pe scaun, oricât ar trage de timp şoferul să facă o cursă plină-ochi, ca altădată.

Aşadar, o parte din clienţi au migrat la… „ia-mă, nene”.

Unii îi cunosc pe şoferi, ştiu că au oră de trecere, alţii merg la întâmplare. Şi aici intervine riscul: nu ştiu nimic despre starea tehnică a maşinii, despre conducătorul auto care poate nu e… Dincă, însă este suficient să fi tras ceva la măsea (cum se întâmplă destul de des), încât pasagerul sănătatea şi chiar viaţa în caz de accident.

Iar drumul până la Vedea e presărat cu destule evenimente tragice, încât e de evitat să mergem pe mâna unor necunoscuţi. Chiar dacă unii dintre ei, buni samariteni, nici măcar nu îndrăznesc să-ţi ceară bani, ci lasă la aprecierea pasagerului cât vrea să plătească. Sunt situaţii în care chiar refuză micul ciubuc, poate de teama să nu fie amendaţi pentru transport ilegal de persoane.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact