Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Totul despre polițiștii de la examenul auto din Pitești

Totul despre polițiștii de la examenul auto din Pitești

Totul despre polițiștii de la examenul auto din Pitești

Totul despre polițiștii de la examenul auto din Pitești

# Un piteştean care îi cunoaşte foarte bine ne-a dezvăluit în cele mai mici amănunte comportamentul tuturor poliţiştilor de la traseu.

# Sub protecţia anonimatului, ne-a transmis o serie de informaţii, pertinente, despre modalitatea de obţinere a permisului auto la Piteşti şi mai cu seamă despre poliţiştii examinatori!

Programările – un coşmar la Piteşti!

Începem cu prima parte a obţinerii permisului de conducere şi anume cu programarea la proba teoretică a examenului în care la Piteşti la ora actuală s-a ajuns la data de 26-27 august, deci două luni de zile în condiţiile în care dacă pici sala o dată (ceea ce nu este de dorit) te duci la 6 luni până dai prima dată oraşul…

După ce promovezi examenul teoretic din prima eşti programat la minim 45 de zile până la proba practică… şi aici putem adăuga că, în 60 la sută din judeţele din ţară, nu există acest sistem tâmpit de la Piteşti unde se stă cel mai mult pentru obţinerea permisului de conducere…

În alte judeţe, azi a închis dosarul instructorul, mâine te poţi duce să dai liniştit sala fărăniciun fel de problemă

După ce încheiem capitolul examen teoretic la Piteşti, ne înarmăm cu răbdare pentru obţinerea permisului de conducere. Şi aici începem cu analiza fiecărui examinator în parte.

Cei răi

Primul, în lista preferaţilor mei, este domnul Nedelescu Cristian, cunoscut sub porecla de „Bulgaru”. Dacă îi faci toate manevrele, tot te duce prin cele mai aglomerate sensuri giratorii, te duce prin cele mai abrupte rampe de pe strada Banat, în condiţiile în care nu au voie printr-o hotărâre a Primăriei să se ducă cu persoanele care le examinează pe-acolo. Însă, ce să vezi, el e Nedelescu şi judecă după legile lui, nu după normele generale de examinare sau mai bine zis metodologia de examinare reglementată de lege…

Citiți și: Examen auto: Modificare radicală de procedură!

Nu mai zic de faptul că la fiecare manevră pe care o execuţi, întreabă săracul martor dacă este corectă manevra pe care tu ai efectuat-o şi multe altele.

Al doilea pe lista mea de analiză este domnul comisar-şef Dumitru Cătălin, care, în 10 minute, maxim 15 cu indulgenţă, îţi caută tot felul de greşeli constant numai să te pice şi să te ducă la Sala Sporturilor, după care să se relaxeze la chioşcul de la locul de examen la o ţigară şi o cafea. În momentul în care a venit la DRPCIV Argeş era un examinator ok, însă în timp a prins şi el aripi săracul şi ce a zis – hai că mă fac şi eu un examinator şi să nu treacă absolut nimeni de mine. La el, dacă ieşi de la Sala Sporturilor e ca şi cum ai luat examenul, deşi nu se va întâmpla asta pentru că tot îţi va găsi nşpe mii de motive pentru a te pica. La 9 şi jumătate dimineaţa, din 12 cam cât examinează în fiecare zi, şase îi are picaţi…

Următorul pe lista de analizat este domnul Velcea Mihai, subinspector, ca să respectăm gradul. De cum începeţi examenul cu el numai cu gura pe tine stă, în condiţiile în care există emoţiile candidatului, mai există şi emoţiile pe care Velcea ţi le face, prin simplul fapt că el te grăbeşte permanent. Dacă stai puţin mai mult să te asiguri la sens giratoriu, în permanenţă se ia de tine (că dormi în sens giratoriu), deşi tu nu poţi intra în acel moment. Îţi schimbă traseele constant să nu vezi traseul la cel la care ai fost martor, să te deruteze. Poate se mai potoleşte şi el pentru că în ultimul timp am văzut că îl trimite şi la alte categorii în afară de categoria B, în speţă la camioane categoria C şi categoria C + E.

Ultimul din categoria examinatorilor „aşa nu” la Piteşti este Pisică Mihai. La el, începi în mod constant cu 10 puncte examenul, de la mersul cu spatele în stradă lângă autobuze (totuşi, din 12 persoane la examinare niciunul să nu ştie să facă mersul cu spatele, parcă nu îmi vine a crede aşa ceva). După aceea începe cu nişte motive să te pice, gen nu te-ai asigurat pe banda 3, în condiţiile în care primele 2 erau libere, iar pe banda 3 era foarte departe vehiculul în giratoriu la fel – în cele mai aglomerate giratorii şi strâmte parcări te bagă. Pe timp de iarnă, intri în cele mai mari mormane de zăpadă şi acolo te pune să faci parcările…

Cei buni

Este corect să-i menţionăm şi pe cei buni care cu-adevărat ştiu meserie în materie de examinare. Primul cu care încep este domnul Oanţă Daniel Eduard, un om de un caracter incredibil, de un bun simţ incredibil, cu un traseu simplu, care pune accent pe asigurare, pietoni, marcaje, prioritate de trecere. Excepţional om, ţiplă de om model, nota 50 pentru el ca om..

Următorul pe lista mea este domnul Petre Florin, tot aşa un om de nota 50, un traseu mai uşor decât parcarea cu faţă pe Craiovei pe care te pune să o faci. În rest, foarte multă atenţie la el când pici…

Pisică Sergiu un examinator foarte dur, însă corect după părerea mea, la care ştii că iei sau pici pe corect. În ultimul timp am văzut că pe Petre şi Sergiu îi trimit mult pe camioane.

Următorul în lista mea de analiză este Dună Liviu – un băiat de mare caracter. La el contează mult plecarea din rampă cu frânarea cu precizie şi să te asiguri cum vrea el, adică ai pus semnal stânga şi să te asiguri din ambele părţi, plus la treceri stânga – dreapta şi tot aşa… Traseu uşor, doar să te concentrezi la el.

Îl amintim şi pe domnul Funieru, care stă mai mult pe camioane, repartizat destul de dur, şi-a luat avertisment din ce ştiu de la Rutieră că îi bagă pe oameni pe strada Banat, însă în ultimele 2 luni mai mult pe camioane stă.

Ar mai fi de analizat un nou venit, Ionescu Florin, care pare şi el ok ca examinator.

Pentru conformitate,

N.R. Publicăm acest text cu gândul că poate fi util examinatorilor, dacă sunt interesaţi de modul în care activitatea lor se oglindeşte în „folclorul” candidaţilor. Altminteri, nu-i firesc să pretindem exigenţă la maximum din partea examinatorilor? Ceea ce cumva este incriminată în textul corespondentului nostru care ţine să rămână anonim. Probabil este şi el candidat şi, sperăm, nu este extrem de subiectiv.

Sursa: Ziarulargesul.ro

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact