Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Toți suntem egali

Toți suntem egali

Toți suntem egali

Toți suntem egali

Simona Cankaya, inspector superior pentru integrarea socio-profesională și culturală a persoanelor cu dizabilități în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș  

I.B: Cum definiți  persoana cu dizabilități?

S.C: Persoana cu dizabilități este una cu nevoi speciale, cu deficiențe, care necesită măsuri suplimentare în vederea integrării în societate.

I.B: Cum privește societatea problemele persoanei cu nevoi speciale?

S.C: Cu ani în urmă, societatea era mult mai reticentă la problemele acestor persoane din categorii vulnerabile, avea prejudecăți, dar s-a observat de câțiva ani, o anumită receptivitate și toleranță cu privire la acest aspect. Este foarte importantă această atitudine a comunității, iar dacă se întâmplă aceste lucruri, persoanele cu nevoi speciale depășesc provocarea fizică sau mentală pe care o au și reușesc să se integreze în societate.

Citiți și: Cum arată noul model Dacia! Poze spion surprinse pe drum de munte!

I.B. Care sunt riscurile la care îi supunem pe acești oameni cu nevoi speciale atunci când ridicăm bariere între noi?

S.C.   Barierele pe care oamenii cu nevoi speciale le întâlnesc în ceea ce privește accesul lor la integrarea în societate sunt resimțite de către aceștia, iar capcanele în care pot cădea sunt izolarea, depresia, lipsa de inițiativă.

I.B.  Care sunt temerile tinerilor cu nevoi speciale față de societatea actuală? S.C.   În primul rând se tem de discriminare. Respingerea este foarte dureroasă și deseori poate cauza perturbări ale stimei de sine, de aceea este foarte important rolul pe care il au educatorii, psihologii, persoanele care au grijă de aceasta categorie vulnerabilă.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact