The Americans: De ce ar trebui să urmăriți cel mai bun serial de spionaj

The Americans: Un serial care merită să fie văzut?
The Americans este acel tip de serial TV care ar trebui să inspire industria de televiziune pentru a fi premiat cu Emmy-uri așa cum aruncă pensionarii firimituri la porumbei în parc, însă, cu siguranță acest show nu are parte de o audiență pe care o merită și nici recunoașterea industriei de profil. E ușor să-ți placă Downtown Abbey și Urzeala Tronurilor, care își diluează calitatea din ce în ce mai mult în comparație cu The Americans care e plin de suspans și mult mai dificil de înțeles. Dar mai exact despre ce este acest serial TV la care tot facem referire?
[wp_ad_camp_1]
Pentru necunoscători de gen, premizele show-ului sunt electrizante. În anii 80, Philip (Mathew Rhys) și Elizabeth Jennings (Keri Russell) pozează în agenți de turism care locuiesc în afara Washington D.C., dar, de fapt sunt spioni ruși care au fost integrați adânc în interiorul comunității. Vom vedea nu numai misiunile lor îndrăznețe executate pentru a salva țara mamă și pentru a distruge imperialismul la apogeul războiului rece, ci și deasemenea lupta lor pentru a-și menține relația, familia, și credința într-o cauză care nu se mai aplică în mod direct în stilul lor de viață.
Decorurile anilor 80 din serial vă vor da suficiente motive pentru a vă dori să urmăriți seria TV. Imagini cu o patină pronunțată fac ca acestea să arate ca și cum ploaia abia s-ar fi oprit. Detaliile perioadei sunt foarte precise fără ca totuși show-ul să se transforme total într-un spectacol nostalgic. Cele mai tari chestii sunt deghizăile celor doi, dar mai ales perucile. Deasemenea există și o coloană sonoră uimitoare într-un episod din sezonul 4, care vă va schimba modul în care percepeți melodia Tainted Love a celor de la Soft Cell.
De ce este special?
Pentru că membrii familiei Jennings sunt spioni, în mod firesc fac ca scenariul să fie plin de suspans și adrenalină. Urmăririle, ratările la milimetru și situațiile în care se poate muri sunt mereu prezente atunci când Philip și Elizabeth sunt angajați în tot soiul de activități ilegale. Aceștia dau dovadă aproape în orice situație de un comportament lipsit de scrupule. Situația unui episod se poate schimba imediat, dacă, de exemplu, recipientul unei arme biologice pe care o exportă este desfăcut, sau dacă tatăl unei adolescente pe care Philip o seduce vine acasă la o oră nepotrivită.
Da, din punct de vedere al moralității, serialul este îndoielnic, ca și alte show-uri TV din epoca de aur a televiziunii ca The Wire, Mad Man, The Sopranos sau Breaking Bad. Ca și personajele serialelor enumerate Philip și Elizabeth se luptă cu implicațiile deciziilor luate. Când comit crime, acestea nu rămân fără consecințe – un risc pe care trebuie să și-l asume de fiecare dată. Walter White poate măcelări o casă plină de dealeri de droguri cu o mitralieră din porbagaj, în timp ce Philip ștrangulează un individ într-un autobuz, ulterior fiind apăsat de o vină pronunțată.
Altă mare diferență este că acesta este, poate, singurul de acest gen care chiar abordează ideologii și credințe și cum acestea pot cuceri mintea unei persoane. În cele din urmă Don Draper și Tony Soprano aveau doar convigerile lor personale. În serialul The Americans lucrurile se extind fiind vorba, până la urmă, despre cum indivizii se pot adapta la stilul de viață american prin acceptare sau respingere. Poți fi ca Elizabeth, care respinge capitalismul și tot ceea ce derivă din el, sau ca Philip, care știe că America are probleme dar totuși promite mult mai mult. La fel ca și Marxismul, ideologia din The Americans este focusată pe omul de rând, nu pe un antierou exemplar, al cărui conflict ne contrariază pe noi.
Comentarii de final
Ca și în alte seriale TV, The Americans, în mod firesc, conturează împreună povești diferite, fie că este vorba de Martha (Alison Wright), secretara cu care Philip s-a căsătorit și a manipulat-o cu ușurință, Stan (Noah Emmerich), agentul FBI care locuiește pestre stradă și este din ce în ce mai prezent în viața soților Jennings, Nina (Annet Mahendru), un diplomat sovietic și agent dublu sau Oleg (Costa Ronin), un angajat al ambasadei sovietice care se intresectează cu Stan.
Relațiile și cum acestea într-un mod foarte fin definesc ciocnirile și ricoșeurile personajelor în orbitele lor concentrice duc serialul mai departe. Ca și Urzeala Tronurilor, unde oameni din țări diferite înteracționează, iar această interacțiune crează valuri peste tot în decor. Pentru a face lucrurile și mai intrigante, relația centrală dintre Philip și Elizabeth, care se transformă din dragoste în prietenie din prietenie în colegialitate din colegialitate în dușmănie și invers. Este ceva ce nu ați mai văzut cu siguranță.
Sezonul 4 iî regăsesc pe Philip și Elizabeth într-o poziție delicată din cauza fiicei lor Paige (Holly Taylor) care a aflat despre viața lor secretă și i-a mărturisit pastorului ei, care amenință să îi expună. Amenințările pe care le înfruntă nu se referă doar la siguranța lor, ci la propria existență. Pană acum nu este mai mult de un suspans de spionaj care îți accelerează pulsul, dar totuși sezonul este abia la început.
Și părerea mea este că trebuie să urmăriți acest serial. Cu un număr mic de fani și nici un premiul al Academiei, acest serial nu poate dura la infinit. The Americans cu siguranță, își va regăsi locul de drept în istoria TV într-o zi, așa că nu v-ați simți mai bine dacă ați face parte din cei care l-au urmărit cât încă rula pe ecrane?