Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Sărbătoarea narciselor la Negrași

Sărbătoarea narciselor la Negrași

Sărbătoarea narciselor la Negrași

Sărbătoarea narciselor la Negrași

Ieri a fost sărbătoare mare la Negraşi. Cu mic, cu mare, din comună şi din afara ei, iubitorii de flori şi de voie-bună s-au strâns, ca în fiecare an, la Sărbătoarea Narciselor.
Dar mai mult decât Sărbătoarea Narciselor, care coincide cu Ziua Comunei, în această zi s-a aprins şi Flacăra Centenarului Unirii.

La monumentul Eroilor construit în curtea şcolii din centrul comunei, copiii i-au aşteptat pe oaspeţi în costume populare, au intonat imnul României şi au susţinut un program artistic cu cântece şi poezii potrivite cu evenimentul, iar preoţii satului au ţinut o slujbă de pomenire în cinstea celor care au murit apărându-şi ţara.

Cel care a făcut deschiderea evenimentului a fost, desigur, primarul comunei Negraşi, Alexandru Constantin.
„Să nu uităm să păstrăm flacăra vie în sufletul nostru pentru această Mare Unire“, a îndemnat primarul, che- mând-o, apoi, la microfon, pe Radu Luminiţa Mihaela, o elevă a şcolii din Negraşi, pentru a face o scurtă prezentare a evenimentului.

„În 1918, în haosul primului război mondial, care a determinat, printre altele, şi dezmembrarea imperiilor, cele 3 provincii româneşti Basarabia, Bucovina şi Transilvania, aflate sub stăpânire străină, au proclamat, rând pe rând, unirea cu România. Aşadar, prin voinţa tuturor românilor şi în condiţii externe favorabile, s-a realizat, în 1918, România Mare“, a spus, cu multă pasiune în voce, Mihaela.

Copiii au cântat şi au recitat, trăind cu emoţie fiecare cuvânt.
„Să respectăm trecutul pentru pa- triotismul, voinţa şi spiritul de sacrificiu al înaintaşilor noştri, să apreciem prezentul pentru tot ceea ce ne oferă, pacea, libertatea şi tot ceea ce este bun în jurul nostru şi îndemn să construim împreună viitorul“, a continuat directoarea Şcolii Generale „Petre Badea“.

După discursul acesteia, a fost invitat să ia cuvântul directorul Muzeului Judeţean Argeş, care, adresându-se locuitorilor comunei, dar şi invitaţilor din judeţ – senatorul Serban Valeca, preşedintele CJ Argeş Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea – a spus că este o onoare pentru el să se afle în mijlocul tuturor cu ocazia aprinderii flăcării Centenarului Unirii în comuna Negraşi.

„Românii au dorit dintotdeauna să locuiască în graniţele aceluiaşi stat şi trebuie să facem precizarea că prezenţa noastră pe aceste plaiuri este una milenară“, a spus directorul muzeului, Cornel Popescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean nu şi-a început discursul înainte de a-i chema în faţă, lângă el şi lângă celelalte personalităţi ale judeţului, pe copiii ce au încântat sufletele tuturor, spunându-le: „Frumoşilor, frumoaselor, veniţi lângă mine! Copii, veniţi încoace! Curaj! Sunteţi aşa de frumoşi!

Treceţi în faţa noastră! Generaţiile tinere, aici de faţă, să nu uite acest eveniment şi să-i rugăm, să-i invităm, atunci când ei vor ajunge aşa cum suntem noi, pe anumite funcţii efemere, să păstreze, să respecte şi să promoveze valorile locale şi naţionale“.
După terminarea ceremoniilor în amintirea eroilor, toată lumea a mers la Poiana cu Narcise, toţi având plăcuta surpriză să vadă că drumul, care până ieri era plin de pietriş şi de praf, astăzi este asfaltat şi ţi-e mai mare dragul să mergi pe el până la colţişorul de rai al Poienii Narciselor.

La Poiană, unde sărbătoarea aduce anual sute de vizitatori, primarul Alexandru Constantin a ţinut în mod deosebit să mulţumească Preşedintelui Consiliului Judeţean Dan Manu şi întregii echipe a acestei instituţii pentru implicarea lor maximă în asfaltarea acestui drum. La rândul său, Dan Manu a mulţumit în mod special directoarei Alina Nicolau de la Regia de Drumuri Judeţene pentru recordul de viteză în asfaltarea drumului ce leagă satul de frumoasa poiană.

„Meritul i se datorează ei că a făcut acest asfalt în mai puţin de 2 săptămâni. El se va continua pe o porţiune de încă 5 km“, a spus Dan Manu. În acelaşi timp, preşedintele CJ Argeş l-a lăudat şi pe primarul Alexandru Constantin, pentru că a reuşit să aducă electricitatea şi iluminatul public până la Poiana Narciselor.

Dan Manu a acordat comunei şi conducerii acesteia o plachetă de excelenţă şi i-a felicitat. Primarul, şi el a acordat preşedintelui CJ Dan Manu o plachetă şi titlu de excelenţă, pentru colaborarea deosebit de bună şi susţinerea comunei în proiectele sale.

Alexandru Constantin a mai acordat plachete de merit şi prefectului Emilian Dragnea, iar celor merituoşi din comună le-a acordat diplome pentru rezultate deosebite.
O astfel de diplomă a primit un tânăr din Bârlogu (Iordache Răzvan Ionuţ), care a terminat liceul şi bacalaureatul cu media 10, iar acum este student la „Litere“ la UPIT. O altă diplomă a fost dată unei tinere cântăreţe de muzică populară (Mitran Andreea), care a câştigat multe premii la diverse concursuri.

Aceasta a ţinut un discurs deosebit de emoţionant şi a promis locuitorilor şi primarului că ea nu-şi va părăsi niciodată satul natal aşa cum fac alţi tineri.
Diplome au primit şi cuplurile longevive din comună, care au fot felicitate de toţi cei prezenţi.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact