Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Primarul din Călinești, Gheorghe Ionescu, condamnat

Primarul din Călinești, Gheorghe Ionescu, condamnat

Primarul din Călinești, Gheorghe Ionescu, condamnat

Primarul din Călinești, Gheorghe Ionescu, condamnat

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost condamnat în primă instanţă de Judecătoria Topoloveni la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. În fapt, el a primit doi ani pentru delapidare şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu.

Pedepsele au fost contopite şi edilul a rămas cu pedeapsa de doi ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare. De asemenea, i se interzice dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe parcursul căruia Gheorghe Ionescu trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Călineşti sau al Primăriei Topoloveni.

Citiți și: Piața, obsesia continuă a primarului de Pitești

Contactat telefonic şi întrebat despre această sentinţă, primarul din Călineşti a fost foarte rezervat. „Aceasta este sentinţa Judecătoriei Topoloveni. Nu comentez hotărârile instanţei. Vom folosi căile de atac… Vedem ce va fi mai departe”, ne-a spus Gheorghe Ionescu.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi: Vasile Meilescu (fost viceprimar la Călineşti), tot la doi ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la aceleaşi infracţiuni. De asemenea, şi lui îi sunt interzise drepturile precizate şi are de prestat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii; Sidonia Nicoleta Roşu (fost contabil-şef al Primăriei Călineşti), la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, precum şi la muncă în folosul comunităţii.

Instanţa îl obligă pe inculpatul Ionescu Gheorghe să plătească 2613,18 lei către partea civilă, comuna Călineşti, reprezentând contravaloarea prejudiciului material cauzat prin delapidare. Şi îi mai obligă pe toţi cei trei inculpaţi la plata a câte 2.300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care câte 2.000 lei – cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact