Prima victimă răpusă de epidemia de gripă din județul Argeș

# Bărbatul nu era vaccinat şi suferea şi de alte afecţiuni

În Argeș a fost confirmat primul deces cauzat de gripă! Prima victimă este un bărbat de 40 de ani din Mărăcineni. DSP Argeș precizează că bolnavul răpus de virusul gripal prezenta comorbidități, adică suferea de mai multe afecțiuni, avea condiții medicale preexistente și nu a fost vaccinat antigripal.

[wp_ad_camp_1]

Lista cu argeşenii infectaţi cu viruşii gripali este tot mai lungă. De la ultima numărătoare a cazurilor confirmate, cei mai recenţi pacienţi sunt din Piteşti, Costeşti, Topoloveni şi Bradu. De data asta analizele au ieşit pozitive pentru trei micuţi de un an şi opt luni, doi ani şi patru ani, o femeie de 51 de ani, un bărbat de 40 de ani şi un altul de 46 de ani. De la instalarea iernii şi până la 25 ianuarie, în Argeş au fost înregistrate în total, 46 de cazuri de gripă, unul fiind mortal. 

Citiți și: Bani mulți pentru echipamentele de la Spitalul Județean

DSP Argeş revine asupra importanţei vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenţie a îmbonăvirii şi reaminteşte populaţiei că respectarea regulilor de igienă personală este o măsură de bază în prevenirea răspândirii infecţiilor respiratorii. 

Cele 1500 de vaccinuri antigripale gratuite, promise ca supliment pentru argeşeni, nu au ajuns, cel puţin până vineri, la medicii de familie din judeţ. 
Cumpărat la liber, un vaccin antigripal costă, în funcţie de tip, între 20 şi 60 lei, însă serul de imunizare nu e de găsit nici în rafturile farmaciilor din Piteşti.

DSP Argeş în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Argeş supraveghează situaţia îmbolnăvirilor în rândul copiilor (prin infecţii respiratorii acute şi gripă). Dacă la nivelul unei unităţi se înregistrează, trei zile consecutive, focare de infecţii respiratorii acute/gripă cu minim trei cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20% din efectivul şcolii/grădiniţei pot fi luate măsuri de încetare temporară a cursurilor pentru o perioadă nu mai mare de cinci zile lucrătoare. Suspendarea se va face în funcţie de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activităţii în întreaga unitate şcolară – precizează DSP Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *