Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Pitești, la un pas de colaps financiar

Pitești, la un pas de colaps financiar

Pitești, la un pas de colaps financiar

Pitești, la un pas de colaps financiar

După ce o firmă – „Orentex” – a obţinut în instanţă dreptul la despăgubiri de 11 milioane lei (!) de la Primăria Piteşti, pentru că nu i-a fost permisă construcţia unui bloc în Găvana, autorităţile locale se confruntă cu un nou proces care ar putea avea urmări foarte grave. Suma solicitată de această dată este şi mai mare: 81 milioane lei!

„Ar fi un dezastru dacă ar avea câştig de cauză!”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.

„Nicio primărie nu ar face faţă unei asemenea plăţi”, a adăugat Cristian Gentea, liderul consilierilor locali PSD.

Ca un scai

„Povestea” a început în anul 2000, atunci când Consiliul Local a decis ca firma „Lea Internaţional Impex” să amenajeze o groapă ecologică de deşeuri la Albota. „A fost chiar prima şedinţă la care am participat”, îşi aduce aminte Cornel Ionică, pe atunci abia ales în funcţia de consilier şi, în acelaşi an, viceprimar. În 2001 a fost reziliat contractul cu „Lea”, în condiţiile în care acesta nu a fost pus niciodată în practică (depozitul ecologic fiind realizat cu bani europeni, în baza unui proiect al SC Apă Canal 2000, nu de „Lea”). De atunci, însă, „Lea Internaţional” a deschis nenumărate procese, solicitându-i Primăriei ba daune, ba un teren de la groapa de gunoi, în contul contractului neonorat; şi nu se lasă nici acum. Iar ultimul proces în care sunt cerute daune de peste 81 milioane lei (peste 17 milioane euro) se judecă de cinci ani la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind pe 14 noiembrie.

Citiți și: Primăria va plăti despăgubiri de 2 milioane de euro

„Daune uriaşe”

„Lea cere daune uriaşe,; este o situaţie foarte grea pentru noi. Sunt aproape 20 de ani de procese. Cei de la «Lea» reclamă că depozitul de la groapa de gunoi nu l-au făcut ei, că au fost descalificaţi. Firma a fost descalificată la acel moment, deoarece ei au invocat că terenul pus la dispoziţie de Primăria Piteşti era traversat de o conductă petrolieră şi nu puteau face proiectul. Însă acea conductă era dezafectată. De aici au plecat toate problemele. Curios, în cazul de faţă, «Lea Internaţional» a solicitat ajutor public judiciar pentru plata taxei de timbru şi i s-a acordat de către instanţă. Altfel spus, în ciuda sumei mari solicitate, nu plăteşte taxă de timbru!”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică. Până acum toate deciziile instanţelor au fost nefavorabile Primăriei Piteşti. Aşadar, noi emoţii pentru Primărie care abia a fost „uşurată” de 11 milioane lei, bani cu care se puteau asfalta câteva străzi importante, să spunem. Ce să mai spunem de 81 milioane lei „gaură”! Administraţia locală ar fi în colaps!

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact