Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Piteștean tratat cu flit de Primărie și Poliția Locală

Piteștean tratat cu flit de Primărie și Poliția Locală

Piteștean tratat cu flit de Primărie și Poliția Locală

Piteștean tratat cu flit de Primărie și Poliția Locală

Blocurile apărute ca peste noapte în Pitești, mai ales în zonele în care existau doar case, au provocat în ultima perioadă nemulțumiri în rândul cetățenilor. După cum v-am anunțat în urmă cu aproximativ două luni, într-o astfel de situație se află și un piteștean care locuiește într-o casă pe strada Nicolae Labiș, stradă care face legătura între cartierele Găvana și Trivale.

Pe strada paralelă, Grigorie Leu, au fost construite două blocuri. Piteșteanul susține că de fiecare dată când plouă, din cauza faptului că terenul pe care au fost construite cele două blocuri a fost înălțat, turnându-se ciment, apa pluvială îi intră în curte și în garaj și se infiltrează în fundația casei.

Piteșteanul a chemat la fața locului, anul trecut, Poliția Locală, care ar fi constatat că terenul nu are voie să fie înălțat, însă lucrările de construire au continuat. Nemulțumit și revoltat, a înaintat o solicitare Primăriei Pitești. Nu a primit un răspuns, solicitarea acestuia fiind redirecțioantă către Poliția Locală.

Citiți și: Călător Publitrans, surpriză neplăcută în autobuz. A chemat Poliția!

Pentru că în răspunsul primit din partea Poliției Locale instituția pasa responsabilitatea către Primărie, piteșteanul a mers în audiență la directorul adjunct al Poliției Locale, Ciprian Mihai. Problema bărbatului nu s-a rezolvat, așa că bărbatul a formulat două noi cereri către Primăria și Poliția Locală Pitești (click pe imagini pentru mărire):

Solicitările au fost depuse pe 24 iunie 2019. Deși termenul legal, de 30 de zile, în care ar fi trebuit să primească un răspuns s-a scurs, piteșteanul nu are, încă, nicio poziție oficială, nici din partea Primăriei, nici a Poliției Locale. Bărbatul este revoltat, pe de-o parte, din cauza construcției, și, pe de alta, de lipsa de implicare a autorităților și de faptul că solicitările sale au fost ignorate.

Cele două instituții nu numai că ignoră problemele piteștenilor, dar încalcă legea: „(…) prin petitie se înțelege cererea, reclamația, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poșta electronică pe care un cetățean sau o organizație legal constituită o poate adresa autorităților și instituțiilor publice centrale și locale (…)Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabilă sau nefavorabilă”, potrivit OUG din 30 ianuarie 2002.

La cine pot apela cetățenii municipiului Pitești pentru a primi simple răspunsuri? Rezolvarea problemelor este deja o chestiune supraomenească pentru autoritățile care nu sunt capabile nici măcar să răspundă unor solicitări.

Sursa: epitesti.ro

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact