Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Percheziții masive în județ pentru fraude cu anunțuri online

Percheziții masive în județ pentru fraude cu anunțuri online

Percheziții masive în județ pentru fraude cu anunțuri online

Percheziții masive în județ pentru fraude cu anunțuri online

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Pitești, au făcut 14 percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fraude informatice. 3 persoane au fost reținute.

Perchezițiile au avut loc ieri în județele Argeș, Vâlcea, Teleorman și Olt, a informat cu puțin timp în urmă D.I.I.C.O.T.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 laptopuri, 2 HDD-uri, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 4 memory-stick-uri, o tabletă, un token, un card bancar, 2.300 de euro și 7.500 de lei.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2014-decembrie 2016, membrii grupului ar fi postat anunțuri fictive de vânzare a unor bunuri (telefoane mobile, utilaje agricole, cărucioare pentru copii și aparate electrocasnice) pe site-uri specializate în vânzări online, anunțuri pe care ulterior nu le-ar fi onorat, deși ar fi încasat contravaloarea bunurilor.

Clienții păcăliți ar fi trimis banii în conturile bancare deschise de diverse persoane racolate în grup. Banii ar fi ajuns mai întâi în conturi bancare deschise în Polonia, iar de aici ar fi fost virați în conturi deschise în România.

Suspecții ar fi prejudiciat astfel persoane din Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Coreea de Sud, China, Israel, Arabia Saudită, Regatul Hașemit al Iordaniei, Belgia, Norvegia și Rusia. Prejudiciul cauzat ar depăși 70.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 3 bărbați (Constantin Daniel Luță – de 35 de ani,, Constantin Marian Gonț – de 32 de ani şi Robert Claudiu Chiran – de 22 de ani) au fost reținuți pentru 24 de ore. Astăzi vor fi prezentați Tribunalului Argeș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei 3, care sunt din Pitești, Drăgășani (județul Vâlcea) și comuna Spineni (județul Olt) sunt acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la fraudă informatică în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

La acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Vâlcea și Teleorman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș („mascații”) și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact