Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Pepenele roșu și efectele miraculoase asupra sănătății și siluetei

Pepenele roșu și efectele miraculoase asupra sănătății și siluetei

Pepenele roșu și efectele miraculoase asupra sănătății și siluetei

Pepenele roșu și efectele miraculoase asupra sănătății și siluetei

Vara este sezonul perfect în care putem consuma alimente cu adevărat minune din punct de vedere nutrițional dar și pentru siluetă. Unul dintre acestea este pepenele roșu. 

Andreea Sava, de la Antena 3, prezintă pe blogul personal beneficiile consumului de pepene roșu. Prezentatoarea de televiziune susține că pepenele roșu, deși are un conținut ridicat de fructoză, dacă este consumat corect, adică în prima parte a zilei, doar în combinație cu alte fructe, ca mic dejun sau gustare, la distanță de 2 ore de orice altă masă, nu va îngrășa, dimpotrivă, ajută în slăbire.

Iată care sunt cele 7 beneficii ale consumului de pepene roșu

1. Te ajută să slăbești

Voi începe fix cu asta, dacă tot am vorbit despre temerea că îngrașă. Partea bună la pepene e că are puține calorii, 30 la 100 de grame, dar foarte mulți nutrienți absolut esențiali pentru organism: vitaminele A, B6, C, E, acid folic, potasiu, calciu, cupru, fier, zinc, magneziu și, alături de roșii, este o importantă sursă de licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură. Carențele de nutrienți duc la apariția poftelor pentru anumite gusturi, sărat, dulce, grăsimi, sau la creșterea apetitului ceea ce, desigur, duce și la îngrășare.

Pe de altă parte, pepenele este o sursă importantă de fibre, deci reglează digestia și ajută la păstrarea sănătății tractului digestiv.

Având apă în proporție de peste 90%, ajută semnificativ la hidratarea organismului. Deshidratarea, așa cum v-am mai spus, duce, din nou, la creșterea apetitului dar și la disfuncții pentru că fiecare celulă a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.

Citiți și: 5 curiozități interesante despre pizza

Este sățios și un bun diuretic, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor.

2. Aliat important împotriva celulitei

Asta datorită aportului ridicat de antioxidanți și a efectului antiinflamator al colinei. Iar celulita este tot un proces inflamatoriu.

3. Combate procesele de îmbătrânire

Îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism și, așa cum am spus și la punctul anterior, pepenele vine cu un conținut ridicat de antioxidanți.

4. Reduce riscul de boli cardio-vasculare

În special datorită licopenului și a celorlalți antioxidanți dar, în plus, pepenele conține citrulină, un aminoacid folosit de rinichi pentru sintetizarea argininei, un alt aminoacid care previne acumularea de grăsime pe vasele de sânge și cu un rol important în sănătatea sistemului circulator.

5. Reduce inflamațiile, combate durerile musculare și întărește sistemul osos

Licopenul, calciul și magneziul sunt foarte importanți pentru un sistem osos puternic, despre colină și efectul său de reducere a inflamațiilor am vorbit și la punctul despre celulită, în plus citrulina, pe lângă beneficiile asupra sistemului circulator, fiind aminoacid, este folosită de organism în refacerea fibrei musculare după efort și în dezvoltarea acesteia, având și efect analgezic, deci de reducere a durerilor.

Citiți și: Firmă din Pitești în colimatorul DNA

6. Te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă

Cu așa un aport ridicat și complex de nutrienți și antioxidanți nici nu e de mirare că există acest punct. Hidratarea este esențială pentru piele, v-am mai spus de nenumărate ori, despre vitamina A cu siguranță ați mai auzit că are efecte minune asupra pielii iar vitamina C este folosită de organism pentru a produce colagen, elementul esențial pentru elasticitatea pielii.

7. Îmbunătățește potența

În sfârșit un punct special pentru bărbați. :)) Mă rog, și pentru femei că doar ele beneficiază de el. :)) Explicația este simplă și logică. Problemele sistemului circulator stau foarte des la baza disfuncției erectile. Așadar, acest punct este o consecință firească a celui legat de efectele asupra sistemului cardio-vascular, desigur.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact