Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title OUG despre Legile Justiţiei. Ce modificări aduce Tudorel Toader!

OUG despre Legile Justiţiei. Ce modificări aduce Tudorel Toader!

OUG despre Legile Justiţiei. Ce modificări aduce Tudorel Toader!

OUG despre Legile Justiţiei. Ce modificări aduce Tudorel Toader!

Iată ce modificări se aduc:

– Procurorul general al României, prim-adjunctul, adjunctul acestuia, procurorul-șef al DNA, adjuncții, procurorii șefi de secție, procurorul-șef DIICOT și adjuncții, la numirea în funcție, vor susține un proiect cu privire la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care și-au depus candidatura. Audierea se va transmite ÎN DIRECT, AUDIO-VIDEO, pe pagina de Internet a Ministerului Justiției. 

– procurorii pot fi delegați inclusiv pe funcții de conducere, cu acordul lor scris. Delegarea la PÎCCJ se dispune de Secția pentru procurori din CSM.

Procurorii sau judecătorii răspund financiar pentru reaua-credință sau grava neglijență

– statul, prin Ministerul de Finanțe, acționează contra procurorului sau judecătorului dacă raportul consultativ al Inspecției Judiciare arată că eroarea judiciară a fost cauzată ca urmare a exercitării funcției cu rea-credință sau gravă neglijență. Această prevedere se referă la cazurile în care statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.

Citiți și: Reacția neașteptată a Patriarhiei României după Referendum

În cazul în care se constată că e vina judecătorului sau procurorului, statul, prin Ministerul de Finanțe, se îndreaptă împotriva acestuia. În legătură cu acțiunea împotriva statului a persoanei supuse la eroarea judiciară, se mai fac două modificări cu privire la contestația raportului în termen de 30 de zile, alta stabilește termenul de exercitare a acțiunii în regres la 6 luni de la data comunicării hotărârii definitive sau de la expirarea termenului de contestare.

Citiți și: ÎCCJ a decis! Cornel Ionică va rămâne în continuare primar

– procurorii numiți în DIICOT pot fi revocați prin ordin al procurorului-șef, cu avizul Secției de procurori din CSM, dacă aceștia își exercită necorespunzător atribuțiile. Aceeași modificare e și în cazul DNA.

În curs de actualizare

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact