Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Noutăți despre drumul expres Pitești – Craiova

Noutăți despre drumul expres Pitești – Craiova

Noutăți despre drumul expres Pitești – Craiova

Noutăți despre drumul expres Pitești – Craiova

Veste despre drumul expres Pitești – Craiova. Documentația pentru proiectarea și execuția primului tronson al viitorului drum expres Pitești – Craiova a fost înaintată astăzi către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), pentru validare.

Anunțul îl face Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit sursei citate, tronsonul I, cuprins între km 0+000 și km 17+700, va fi construit între varianta de ocolire nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Valoarea estimată, fără TVA,  este de aproape 480.000.000 de lei, precizează CNAIR.

Informații suplimentare

Drumul expres Pitești – Craiova va avea o lungime de 121,185 de km și va permite  deplasarea cu o viteză de 130 de km/ h, similară celei aferente unei autostrăzi, informează Compania.

Această arteră rutieră va avea, totodată, un profil de 4 benzi de circulație și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi, conform sursei citate.

Principalul element care va face diferența între acest drum expres și o autostradă este banda de urgență, care în cazul drumului expres este de 1,5 metri, susține CNAIR.

„Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de sud-vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene.

Construcția acestui drum expres este importantă inclusiv prin faptul că elimină traficul de tranzit din zonele urbane, facilitează mobilitatea forței de muncă și încurajează dezvoltarea economică a zonei de sud-Vest a României.”, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pentru construirea acestui drum (inițial anunțat ca autostradă) au fost organizate de-a lungul timpului și proteste de stradă.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact