Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title National Geographic ne laudă Transfăgărășanul! Noi cum răspundem?

National Geographic ne laudă Transfăgărășanul! Noi cum răspundem?

National Geographic ne laudă Transfăgărășanul! Noi cum răspundem?

National Geographic ne laudă Transfăgărășanul! Noi cum răspundem?

Transfăgărăşanul este enumerat printre cele mai spectaculoase drumuri din lume într-un material publicat de platforma National Geographic. „Trage o sperietură în Alpii transilvani”, se numeşte secţiunea dedicată Transfăgărăşanului de cei de la National Geographic. În articol sunt semnalate obiectivele naturale, dar şi cele istorice de pe traseu.

„Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş şi trec de forma de semilună a Barajului de la Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru”, notează jurnaliştii de la National Geographic. De asemenea, sunt explicate şi riscurile pe care le presupune o călătorie pe Transfăgărăşan. „

Citiți și: Ultimul week end cu Transfăgărășanul deschis. Se închide de la 1 noiembrie

De parcă n-ar fi destul să treci peste 27 de poduri şi apeducte, să traversezi un tunel fără lumină şi să stai cu ochii după turmele de oi care rătăcesc în drum, condiţiile meteo înşelătoare fac să nu fie deschis Transfăgărăşanul pentru a fi traversat în siguranţă decât de la sfârşitul lunii iunie până la jumătatea lunii octombrie”. Alături de Transfăgărăşan, pe listă se mai regăsesc şoseaua Trans-Andică dintre Chile şi Argentina, Drumul Morţii din Bolivia, şoseaua alpină Grossglockner din Austria, Milford Road din Noua Zeelenadă şi alte drumuri din SUA, Maroc, Canada şi China.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact