Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Muncă la negru în Argeș

Muncă la negru în Argeș

Muncă la negru în Argeș

Muncă la negru în Argeș

Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna noiembrie, 161 de controale. În urma acestora, la 28 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 57 de persoane. Au fost date 31 de amenzi, în valoare de 894.000 lei.     

După cum ne-a spus Mihail Adrian Oprescu, inspector şef la ITM Argeş, neregulile constatate în urma acestor controale sunt următoarele: 
neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă şi netransmitere contract individual de muncă în Revisal. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate nereguli sînt: tăierea şi rindeluirea lemnului; alimentaţie publică, transport; construcţii, protecţie şi pază. ITM Argeş le prezintă piteştenilor dezavantajele muncii fără acte: lipsa vechimii în muncă şi siguranţei salariului; lipsa ajutorului de şomaj şi a pensiei; lipsa dreptului de asistenţă medicală gratuită şi a concediului medical şi de odihnă etc.

Citiți și: Se anunță peste 10.000 de disponibilizări în sectorul bugetar

Controale la securitatea în muncă

De asemenea, pentru nerespectarea securităţii şi sănătăţii în muncă au fost făcute 148 de controale şi s-au dat 14 amenzi în valoare de 53.000 lei, pentru: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Au fost constatate nereguli în exploatarea forestieră, întreţinere şi reparaţii auto, construcţii, lucrări instalaţii electrice. Cei ce vor să sesizeze munca la negru o pot face la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail:itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul ITM Argeş.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact