Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Moromeți 2 – Cea mai bună recomandare de film românesc

Moromeți 2 – Cea mai bună recomandare de film românesc

Moromeți 2 – Cea mai bună recomandare de film românesc

Moromeți 2 – Cea mai bună recomandare de film românesc

Moromeții 2

Anul e 1945, comuniști nu pot fi opriți, satul e în tumult. Ilie Moromete stă pe gînduri ce să facă cu pămîntul rămas, Niculae vrea să plece iar la școală la București.

1987. Brașov. Cinema Modern. Mers cu toți băieții de pe stradă, grup de vreo 10 persoane, apoi stat la bere pînă seara tîrziu tot vorbind de ei, Moromeții. Parerea generală de impresii despre o ecranizare a unui roman din programa școlară obligatorie: imaginea alb-negru superbă, Rebengiuc și Cocoșilă, țigara și cititul ziarului, viitorul lui Niculae.

2018. București. Premieră cu 4 mii de oameni la Sala Palatului, Volumul 2 al opusului lui Marin Preda, cu elemente și din Viața ca o pradă, sper să fie cel mai de succes film din ultimii 28 de ani în Romănia – Moromeții 2.

Filmat impecabil de Vivi Drăgan Vasile tot în alb negru (dar în digital !), regizat tot de Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele pe post de Rebengiuc și Nicolae, tînărul Iosif Paștină.

Citiți și: The Americans: De ce ar trebui să urmăriți cel mai bun serial de spionaj

Sunt secondați de Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Toma Cuzin, Marius Vizante, Dorina Chiriac, cu un cameo Ion Caramitru și vocea lui Andrei Pleșu, pentru a-i numi numai pe cîțiva din actorii excelenți care au avut ce să joace într-un ansamblu tragic despre vremuri care se pot oricînd întoarce.

Se vede la cinema, obligațiune națională, parol ! Dedicat lui Lucian Pintilie și Toma Caragiu.

Citiți și: Mr. Robot, o dramă conspirativă genială

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact