Misiunile Apollo. Rusia cere anchetarea aselenizărilor din anii 70

aselenizare apollo 11

Misiuni Apollo. Moscova a cerut  o investigație internațională referitoare la aselenizările realizate de americani pe Lună între anii 1969 și 1972.

Misiuni Apollo. Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună, a acordat foarte puține interviuri, nu a publicat cărți, nu a ținut conferințe. Unii au spus că izolarea lui, a refuzat premii și s-a retras ca profesor la un colegiu, a fost cauzată de firea lui mai discretă, de modestia lui. Alți cercetători, printre care și cei sovietici au invocat barierele impuse de NASA, inclusiv pierderea unei pensii substanțiale, securitatea familiei sale, în cazul în care ar fi dat informații considerate sensibile, potrivit efemeride.ro.

[wp_ad_camp_1]

Sovieticii au fost primii care au cerut o anchetă internațională cu privire la imaginile surprinse pe Lună, pe care NASA nu le difuzase, la eșantioanele de roci lunare care nu erau puse la dispoziția cercetătorilor.

Citiți și: De ce să mergeți la Expoziția ”Copii în Cosmos” de la Vivo Mall

În unul dintre puținele interviuri, Armstrong spunea, există locuri dincolo de credință. Ceva se petrece pe Lună. Un lucru despre care nu putem vorbi și nu îl putem explica.

De asemenea, Bob Dean, un fost angajat NASA, declara că  NASA a distrus 40 de filme cu privire la aselenizare, zborul spre Lună. NASA a considerat aceste filme elemente perturbatorii, care din punct de vedere social și politic erau inacceptabile. Această decizie a fost luată pentru a fi ascunsă prezența extraterestră pe Lună. În aceste decizii a fost implicată și CIA.

La rândul său, Steven Greee, fondatorul The Disclosure Project, a fost printre primii oameni de știință care a susținut public existența extraterestră pe Lună. După moartea lui Neil Armstrong, el a contactat membrii ai familiei acestuia care au declarat că Armstrong a fost obligat de NASA, prin contractul pe care l-a avut, să nu facă declarații.

Citiți și: Muzeul Județean Argeș – Planetariu

Cu toate acestea, familiei și apropiații lui au declarat că Armstrong le-a povestit despre existența extratereștrilor pe Lună, despre obiecte zburătoare de mari dimensiuni care erau aliniate în apropierea unui crater. Armstrong a mai spus că atâta timp cât el și Buzz au fost pe Lună, nu au fost singuri, au fost atent monitorizați.

Sursa: DCNews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *