Raza: Oprit
Raza: km
Setează raza pentru căutare geografică
Piața Primăriei

Piața Primăriei

Piața Primăriei Pitești

Este un loc de referință în urbanistica Municipiului Pitești. O piața preferată de majoritatea piteștenilor, unde au loc majoritatea concertelor și spectacolelor aniversare organizate de Primăria Pitești.

Cea mai importantă atracție a acestei locații este Fântâna Cântătoare și iluminată care în fiecare seară încântă cetățenii urbei. Deasemenea sediul Primăriei Pitești este localizat aici.

Situată în centrul Orașului, în Piața Primăriei, fântâna a fost inaugurată în anul 2008, impresionând prin spectacolul oferit de sunet și culoare sute de admiratori.

Fântâna are forma unui sector de cerc și este dotată cu 400 de jeturi prin care este aruncată apa, la o înălțime de maxim 8 m. Dispozitivele au funcționare independentă, asigurând o poziție variabilă a stuțurilor, o mișcare a acestora în planul luciului de apă și o intensitate variabilă a jetului de apă (înalțimii acestuia), care pemite realizarea unui număr infinit de combinații grafice ale fântânii.

Cele 24 de proiectoare colorate asigură infinitele combinații prin care jeturile de apă dansează pe ritmuri de muzică. Reflectoarele au lumină dinamică și pot genera printr-un sistem special de lampi tip led orice combinație de culori.

Fântâna muzicală funcționează pe baza unui soft specializat, care transpune sunetul (orice piesă muzicală aleasă) în jocuri de ape (orientare și înălțime a jeturilor de apă) și lumini  (cele 24 de reflectoare funcționează de asememea independent și în conformitate cu sunetul și grafica apei).

Spectacolele inedite ale fântânii muzicale rezultă din numărul nelimitat de combinații de sunet, apă și luminii. Cetățenii sau turiștii care vor să-și petreacă serile în preajma fântânii muzicale, se pot bucura de aceste jocuri de sunet și lumini.

În fiecare sezon, sunt utilizate alte piese muzicale și alte jocuri de apă și lumini. În sezonul de vară 2014 au rulat în programul muzical al fântânii 10 compoziții de sunet, imagine și culoare. Acestea au utilizat arii celebre din opere simfonice ale unor compozitori clasici.

Fântâna de sunet și lumini poate fi admirată sâmbăta și duminica în intervalul orar:  21.30 – 22.00 – în zilele de vară și  20.30 – 21.00 – în zilele de primăvară, toamnă și iarnă.

Adresa

Adresa:

Strada Victoriei 24, 110017, Pitești

GPS:

44.8589272, 24.869880599999988

Contactează proprietar

Lasă un comentariu

Numele care va fi afișat
Comentariul propriu zis despre locațiie
captcha-input
Facilități
Relaxare
Amenajare
Curățenie
Parcare auto
În curs de publicare...
Evaluarea ta a fost trimisa cu succes
Vă rugăm să completaţi toate câmpurile
Captcha check failed

Locații recomandate

Alte evenimente

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.
Contact