Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Italienii, în topul turiștilor în județul Argeș

Italienii, în topul turiștilor în județul Argeș

Italienii, în topul turiștilor în județul Argeș

Italienii, în topul turiștilor în județul Argeș

În contextul epidemiei de coronavirus care, în Europa, a afectat cel mai mult Italia, aflăm de la Direcţia de Statistică a judeţului Argeş că printre cei mai numeroşi turişti străini sosiţi pe meleagurile noastre sunt cei din Peninsulă (oricum acolo se află şi o comunitate importantă de argeşeni).

Astfel, turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare din judeţul nostru în 2019 au provenit în cea mai mare parte (peste 89%) din ţările situate în Europa. Din totalul acelor turişti, pe primele locuri, după ponderea în numărul total al sosirilor acestora, s-au situat francezii (17,9%), urmaţi de italieni (13,4%), germani (10,2%) şi turci (7,8%).

Per total, numărul de sosiri ale turiştilor înregistrate în structurile de cazare în anul 2019 în Argeş a fost de 263.200, în creştere cu 19.500 de persoane (+8%) comparativ cu anul 2018. Din numărul total al sosirilor, 46.400 au fost ale turiştilor străini (17,6%). Pe zone turistice, cele mai multe sosiri au fost înregistrate în unităţile de cazare din zona montană (48,9%) şi în unităţile din Piteşti (33,8%).

Citiți și: Intermediari la înmatriculări auto, urmăriți penal

Din punct de vedere al confortului, cele mai multe sosiri s-au înregistrat în unităţile clasificate cu 3 stele (48,6% din total) şi în unităţile clasificate cu 4 stele (30,8%).

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact