Intermediari la înmatriculări auto, urmăriți penal

Reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene pentru infracţiunea de trafic de influenţă, un bărbat a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de a fi dispusă o măsură preventivă. Împricinatul a fost pus sub control judiciar şi cercetările continuă.

[wp_ad_camp_1]

După cum s-a vehiculat în presă, acum 2 zile, o femeie a fost prinsă în flagrant de ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş în timp ce primea suma de 950 de lei pentru a facilita înmatricularea unui autoturism.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de administrator al unei firme de întocmire a dosarelor auto, cea în cauză a primit banii de la denunţător pentru a-i da unui bărbat, cunoştinţă de-a sa, fost funcţionar public între timp pensionat, în condiţiile în care, anterior, acesta se înţelesese cu denunţătorul ca, în schimbul a 200 de euro, să intervină pe lângă funcţionari ai structurii de specialitate pentru înmatricularea unei maşini cumpărate la mâna a doua.

Citiți și: Operațiune împotriva mafiei înmatriculărilor auto

Ca urmare a prinderii în flagrant, femeia a fost condusă la Parchet pentru audieri privind infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, iar pe numele bărbatului în numele căruia a primit banii s-a emis mandat de aducere în vederea audierii sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă.

La finalul audierii, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului şi cercetarea în stare de libertate a femeii. După o noapte petrecută în arest, fostul funcţionar a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *