India: Planificarea călătoriei pe cont propriu

India: O călătorie pe cont propriu

Marea problemă în vizitarea Indiei este că nu există nici o regulă privind locul în care te duci prima dată. Geografia țării răspunde dorințelor de climă caldă sau rece, de peisaj deșertic sau montan, cu vegetație luxuriantă, iar cultura sa, în fiecare zonă, este amețitor de bogată și sofisticată.

De aceea, dacă pleci în  India, poti face orice doreşti. Țara este mult prea mare pentru a fi cunoscută într-o călătorie şi nici chiar în zece. Prima vizită ideală ar putea însemna o săptămână în sud, apoi o săptămână în nord. Să vezi mai întâi cultura hindusă pură și străveche din sudul Indiei, care constituie baza pentru întâlnirea cocktailului din nordul lndiei, rezultat din valurile de invazii, din luptele interne pentru putere și din aportul negustorilor străini. Poţi să-ţi organizezi o călătorie care să se potrivească oricărui domeniu de interes, fie el istoric, naturalist, filosofic, arhitectural, al excursiei în sine, al muzicii, al bucătăriei, al cazării în hotelurile-palat sau al unui potpuriu al acestora.

Ce să vizitezi?

Ceea ce nu înseamnă că, în consecinţă, cu cât petreci mai mult timp în India, cu atât trebuie să vizitezi mai multe zone; în schimb, propune-ţi să rămâi cât mai multe nopți în fiecare Ioc în care ajungi; în felul acesta, poţi să cunoşti bucătăria locală, să vizitezi meșteșugarii Iocului, să faci drumeţii către zonele mai izolate şi să te plimbi pe străzile laterale, să vezi cum trăiesc oameni de-acolo. Indienii sunt prietenoși, dornici de a-şi face cunoştinte noi şi adesea buni vorbitori de engleză. De asemenea, sunt foarte ospitalieri la sărbătorile lor.

Călătoria cu avionul este recomandabilă când faci salturi mari dintr-o zonă în alta a ţării, dar avioanele pot avea întârzieri şi e mai bine să le eviţi dacă faci excursii mai scurte. Deşi companiile aeriene interne se schimbă continuu, la momentul scrierii acestui articol, cele trei companii aeriene principale sunt Air Sahara (www.airsahara.net), Indian Airlines (www.jetairways.com). şi Jet Airways ( www.jetairways.com).

Pentru mulți vizitatori, o călătorie cu trenul este obligatorie – şi opţiunea ideală de călătorie pe distanțe mai scurte. Orarul trenurilor şi biletele sunt disponibile pe www.indianrail.gov.in. De asemenea, poti inchiria o maşină (cu șofer), cel mat luxos (și scump) mijloc de a călători prin India. O excelentă opţiune este şi să te alături unui grup de turiști, dar despre asta vom discuta în articole viitoare.

Din pricina întinderii Indiei, poţi lua în calcul și zborul până la un oraş din apropierea zonei pe care intentionezi s-o vizitezi; Chennai (Madras), Mumbai (Bombay) și Delhi sunt cele mai cunoscute puncte de pornire în eventualitatea unei excursii pe cont propriu în India.

Nu rata:

[lists]

  • Inovatorul mormânt grădină al lui Humayun din Delhi
  • Statuia de marmură albă a șahului Jahan de la Taj Mahal
  • Statuia de gresie roșie a Împăratului Akbar de la Fetehpur Sikri
  • Observarea tigrilor din Kahnha National Park
  • Romanticul Fort Rajput Mehrangarh de la Jodhpur
  • Explorarea peșterilor de la Ajanta și Ellora
  • Cu barca pe canalele din Kerala
  • Orașul pierdut Vijayanagar
  • La răsărit sau la apus, o plimbare cu barca pe Gange, la Varanasi

[/lists]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *