Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Impresii și foto – video inedite de la festivalul “Sigiliul Romei”, Jidova 2017

Impresii și foto – video inedite de la festivalul “Sigiliul Romei”, Jidova 2017

Impresii și foto – video inedite de la festivalul “Sigiliul Romei”, Jidova 2017

Impresii și foto – video inedite de la festivalul “Sigiliul Romei”, Jidova 2017

Organizat în colaborare cu Consiliul Județean Argeș festivalul cu tematică din istoria antică denumit sugestiv “Sigiliul Romei” s-a desfășurat ca și la cele 2 ediții anterioare în incinta ruinelor castrului roman Jidova, din apropierea localității Câmpulung Muscel.

Momentele importante ale festivalului au fost cele anunțate în programul oficial fără abateri majore de la orar.

Citește aici și programul oficial al Festivalului “Sigiliul Romei”, Jidova 2017.

Toată această manifestare însă a putut avea loc în mare parte datorită unor grupuri de tineri entuziaști care sunt pasionați de civilizația dacică și implicit cea romană. Tineri care au interpretat și personificat legionari romani, nimfe dace, luptători daci, tarabostes, gladiatori, etc.

Momentele artistice și luptele au fost interesante chiar dacă pe alocuri înfruntările armate erau presărate cu stângăcii vizibile. Oricum nici nu mă așteptam să văd bătălii dramatice în stil hollywoodian.

Fascinante au fost și atelierele de meșteșugărit în special din partea dacilor. Romanii au fost mai războinici și au avut doar ateliere legate de confecționarea armelor și mânuirea lor.

Audiența a fost una scăzută, din punctul meu de vedre, undeva la maxim 70-80 de persoane. Asta, probabil și din cauza mediatizării defectuoase. În opinia mea este păcat că un eveniment interesant și cu un potențial enorm nu este exploatat profesional de către CJ Argeș. Amatorism ce a fost vizibil, și aici mă refer la organizare.

Nu este posibil să nu ai măcar o toaletă ecologică în incinta evenimentului. Mă îndoiesc că închirierea uneia ar fi depășit bugetul CJ Argeș. Toaletele erau execrabile. Scaunele pentru spectatori păreau că au fost luate în grabă de la casele vecinilor și aruncate acolo. Nu vreau să mai continui pe linia lipsurilor că nu asta am vrut să subliniez în acest articol.

Păcat de munca și entuziasmul acestor tineri care încearcă să promoveze istoria și tradițiile poporului român. Păcat de acest sit arheologic care ar putea fi promovat și exploatat și întreținut mult mai bine.

În speranța unei mai bune implicări a autorităților anul viitor pentru organizarea acestui eveniment vă invit să vedeți câteva aspecte inedite din cadrul Festivalului “Sigiliul Romei”, Jidova 2017.

Sigiliul Romei Jidova 2017

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact