Importanța familiei în societatea românească

Ieri, 14 mai 2019, a avut loc la Consiliul Județean Argeș seminarul „Importanța familiei în societatea românească”. Cu acest prilej s-a marcat Ziua Internațională a Familiei, care se sărbătorește la 15 mai.

Au fost discutate aspecte legate de familie, aceasta fiind garantul unui viitor durabil și a unei vieți sănătoase.

[wp_ad_camp_1]

De asemenea, s-a vorbit despre susținerea și monitorizarea familiei plecate la muncă în străinătate, dar și despre mobilitate, educație și angajare- premise pentru integrarea persoanelor cu dizabilități în societate.

S-a pus accent pe valorile fundamentale ale familiei: toleranța, educația, respectul,dragostea și înțelegerea, principii care conturează dezvoltarea intelectuală și personalitatea copilului și a tânărului de mai târziu.

Citiți și: Toți suntem egali

În holul Consiliului Județean Argeș a fost vizualizată expoziția de desene și lucrări practice cu tema „Familia văzută prin ochi de copil”.

La acest simpozion au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, reprezentanți ai O.N.G.urilor, specialiști din domeniul educației și sănătății, studenți ai Universității din Pitești, reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Argeș, mass-media.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș în parteneriat cu Asociația Sf. Spiridon și Irina.

Articol de I. Baibarac.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *