Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Ignoranță absolută! Nuntă în vreme de … coronavirus

Ignoranță absolută! Nuntă în vreme de … coronavirus

Ignoranță absolută! Nuntă în vreme de … coronavirus

Ignoranță absolută! Nuntă în vreme de … coronavirus

Deşi în ţară este decretată stare de urgenţă, unora puţin le pasă de deciziile autorităţilor şi fac ce-i taie capul. O astfel de situaţie s-a înregistrat azi la Merişani, satul Borleşti.

Conform tradiţiei, câteva zeci de romi din Videle, judeţul Teleorman, au venit în localitatea argeşeană pentru a lua mireasa. Intrarea alaiului de maşini în sat a fost surprinsă de camerele de supraveghere video ale primăriei şi în scurt timp informaţia a ajuns la cunoştinţa autorităţilor. Imediat s-a dat alarma şi s-a intervenit rapid cu echipaje de poliţie, cu luptători ai Servicului pentru Acţiuni Speciale şi forţe ale Jandarmeriei Argeş.

În curtea fără gard, oamenii legii au găsit aproximativ 100 de scaune, mesele erau pregătite ca pentru o mare petrecere, iar maşinile teleormănenilor erau parcate în afara părţii carosabile. Poliţiştii le-au explicat romilor că pe perioada stării de urgenţă astfel de manifestări sunt interzise şi au acţionat pentru eliberarea zonei şi dispersarea persoanelor.

Citiți și: Primul argeșean cu noul COVID-19 este încă la infecțioase

De asemenea, cel care a organizat petrecerea a fost dus la secţie şi amendat cu 4.000 de lei, iar cercetările continuă pentru luarea măsurilor care se impun.

Primarul comunei, Luigi Ionescu, a declarat că nu ştia despre acest eveniment, de regulă persoanele de etnie romă neanunţând oficial despre astfel de petreceri. Edilul spunea că, zilele trecute, a mers pe la fiecare familie din comunitatea de romi, pentru a explica noile măsuri impuse de autorităţi.

Până la urmă, petrecerea nu a mai avut loc aşa cum fusese programată, romii din Teleorman au plecat acasă cu tot cu mireasă, iar cei din Merişani au rămas să strângă tot ce puseseră pe mese şi să petreacă în mod restrâns.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact