ÎCCJ a decis! Cornel Ionică va rămâne în continuare primar.

Primar Pitești Ionică

După cum se ştie şi cotidianul nostru a relatat pe larg, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis că edilul Piteştiului, Cornel Ionică, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, motiv pentru care nu va mai putea fi primar al Piteştiului. Mulţi probabil că s-au bucurat la auzul acestei veşti, dar va mai trece vreme până când primarul va fi nevoit să îşi părăsească funcţia. Unii spun chiar că va reuşi să ducă mandatul până la capăt (următoarele alegeri fiind programate pentru vara anului 2020).

[wp_ad_camp_1]

Varianta de lungă durată

Înalta Curte va publica motivarea deciziei în cazul Ionică în decurs de o lună. Din acel moment, prefectul Emilian Dragnea are la dispoziţie maximum şase luni pentru a emite ordinul de încetare a mandatului de primar pentru Cornel Ionică. Aşa cum a făcut însă şi primarul din Aninoasa, Ştefan Benonie, aflat într-o situaţie similară, Ionică mai mult ca sigur va ataca ordinul prefectului, cerând anularea acestuia, iar asta înseamnă alte câteva luni bune de proces. Şi uite aşa se poate ajunge până aproape de data la care, oricum, vor fi alegeri, iar Ionică – un tip bătăios, după cum se ştie – va reuşi să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. În plus, surse juridice spun că primarul ar putea avea şi şansa obţinerii prescripţiei, ceea ce ar însemna anularea deciziei Înaltei Curţi şi, implicit, posibilitatea ca Ionică să poată candida şi în 2020.

Citiți și: Războiul total al primarilor! Ionică răspunde!

Varianta scurtă

Sunt unii care spun că prefectul ar putea emite mult mai repede ordinul. Asta tot ar însemna însă un proces pentru anularea ordinului, ceea ce ar însemna că Ionică nu ar reuşi să ducă mandatul la bun sfârşit, dar tot ar mai rămâne luni bune în funcţie. Având în vedere că Emilian Dragnea, prefect, provine din rândurile PSD, ar fi greu de crezut această variantă. Doar dacă nu cumva unii din PSD ar dori, din diverse motive, să grăbească lucrurile!

Citiți și: Previziuni despre mediul de afaceri argeșean

Alternative

În cazul în care Ionică nu va mai putea continua să conducă primăria, actualul viceprimar Sorin Apostolioceanu ar urma să preia frâiele administraţiei locale. Unii susţin că există şi o altă variantă: ca viceprimarul Laurenţiu Zidaru să fie înlocuit în perioada următoare cu consilierul Cristian Gentea, cel care conduce PSD Piteşti şi nu a dorit să candideze în 2016 la funcţia de primar, dar care ar fi îndreptăţit acum să aspire la o asemenea funcţie. În această variantă, Gentea ar urma să fie candidat în 2016 pentru funcţia de primar al Piteştiului. Dacă, însă, Gentea nu va dori să ia conducerea administraţiei piteştene, atunci Sorin Apostoliceanu ar urma să candideze pentru funcţia de primar. Rămâne de văzut, aşadar, cum vor evolua lucrurile în perioada următoare. Să nu uităm că şi fostul primar Tudor Pendiuc – acum consilier al primarului din Râmnicu Vâlcea – visează să revină în fotoliul de primar al Piteştiului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *