Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Huawei, acuzații grave de spionaj din partea Statelor Unite

Huawei, acuzații grave de spionaj din partea Statelor Unite

Huawei, acuzații grave de spionaj din partea Statelor Unite

Huawei, acuzații grave de spionaj din partea Statelor Unite

Avertisment legat de utilizarea echipamentelor producătorului chinez Huawei transmis de oficiali americani tuturor oficialilor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate.

Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente, scrie profit.ro, care citeză Wall Street Journal.

Citiți și: Razer are nevoie de mai mulți bani pentru un telefon dedicat jocurilor

Americanii cred că firma chineză reprezintă un risc, iar echipamentele furnizate pot fi folosite pentru spionaj. Compania este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru rețelele de comunicații, cu operațiuni inclusiv în România, țară aliată SUA și cu baze americane la Deveselu.

Presa americană relatează că administrația SUA ar intenționa să ofere ajutor financiar țărilor care blochează Huawei.

Lideri ai serviciilor secrete din SUA s-au declarat recent îngrijorați de modul în care Huawei și alte companii chineze s-ar putea implica în acte de spionaj. Comitetul Național al Partidului Democrat a avertizat candidații partidului la alegerile din noiembrie să nu folosească telefoane produse de Huawei sau ZTE, iar Departamentul Apărării a oprit vânzarea de telefoane mobile și modemuri fabricate de Huawei sau ZTE în magazinele din bazele militare, invocând rațiuni de securitate

De altfel, încă din primăvară Administrația Trump analiza emiterea unui ordin executiv care ar restricționa capacitatea unora dintre companiile chineze de a vinde echipamente de telecomunicații în Statele Unite, măsura vizând Huawei Technologies și ZTE. În paralel, între SUA și China a fost deja declanșat un război al tarifelor pentru diferite relații comerciale.

Huawei în România

În România, aceasta lucrează cu toți operatorii mari de telecom și a semnat, în 2013, un memorandum cu Guvernul pentru a participa la dezvoltarea Sistemului de Informații și Comunicații Național, Sistemului de Monitorizare și Supraveghere a Traficului, proiectelor de tip Guvernare Electronică (E-Government), proiectelor de tip Oraș Inteligent (Smart City) și Rețelei Naționale de Bandă Largă dezvoltate de Guvernul României.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact