Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Gripa face noi victime în județul Argeș

Gripa face noi victime în județul Argeș

Gripa face noi victime în județul Argeș

Gripa face noi victime în județul Argeș

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a actualizat bilanțul victimelor provocate de gripă în România. De la începutul sezonului rece 2017-2018 și până astăzi, numărul deceselor a ajuns la 32 (în sezonul trecut erau 25).

Cel mai recent deces s-a înregistrat în județul Iași: virusul gripal a ucis un bărbat în vârstă de doar 28 de ani, nevaccinat antigripal.

Numărul cazurilor de gripă a crescut și în Argeș. Din fericire, nu există decese.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în județul Argeș la data celei mai recente raportări au fost înregistrate oficial 16 cazuri de gripă: 7 cazuri de gripă A – subtip H1 și 9 de gripă B.

Comparativ cu raportarea anterioară numărul cazurilor confirmate de gripă în Argeș a crescut cu 13 (anterior erau numai 3 cazuri: 2 cazuri de gripă A – subtip H1 și 1 de gripă B).

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează că, la nivelul întregii țări, morbiditatea la cazurile de gripă depășește “nivelul minim așteptat”, dar se încadrează “în intervalul așteptat”.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (București, Constanța, Olt, Brașov și Iași), cu tendință de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe, conform sursei citate.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă confirmată clinic, infecții acute respiratorii și pneumonii) a urcat la circa 130.000 în toată țara, cu 44% mai multe decât în aceeași perioadă a precedentului sezon rece.

Sursa: epitesti.ro

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact