Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Fostul primar Tudor Pendiuc condamnat la 8 ani de închisoare

Fostul primar Tudor Pendiuc condamnat la 8 ani de închisoare

Fostul primar Tudor Pendiuc condamnat la 8 ani de închisoare

Fostul primar Tudor Pendiuc condamnat la 8 ani de închisoare

După cum v-am informat, Tribunalul Bucureşti a dat sentinţele în dosarul „Publitrans”, unde Tudor Pendiuc alături de alţi 11 inculpaţi au fost judecaţi pentru fapte de corupţie ce au condus la un prejudiciu total de peste 6 milioane de euro. Tipul soluţiei a fost una de condamnare fără acord de recunoaştere, iar fostul primar al municipiului Piteşti a primit pedeapsa rezultantă cea mai grea: opt ani de închisoare cu executare.

Citiți și: Poză rară! Tudor Pendiuc curăță frunze în folosul comunității!

Toţi cei condamnaţi au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, pronunţată în şedinţă publică la data de 12 februarie 2020.

Dacă hotărârea rămâne definitivă, pe lângă anii de puşcărie (58, în total), condamnaţii vor fi privaţi şi de o serie de drepturi care vizează ocuparea unor funcţii publice.

Cum spuneam, alături de Tudor Pendiuc au fost alţi 11 inculpaţi şi, cu două excepţii, Tribunalul Bucureşti a dat pedepse cu executare.

Condamnaţi cu executare

Astfel, Ema Pendiuc a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Manuel Rotaru, actual director la Publitrans, a primit pedeapsa de 5 ani şi 6 şase luni inchisoare pentru complicitate, fiind găsit vinovat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Valentin Vişoiu, patronul firmei Conarg a primit pedeapsa de 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, fiind a doua pedeapsă ca durată după cea primită de Tudor Pendiuc.

Cunoscutul om de afaceri Gheorghe Văsâi, cel care deţine mai multe firme în Piteşti, s-a ales cu 6 ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Constantin Scarlat, director CNCD a luat tot 6 ani de închisoare, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Aurelian Roman, fost şef Publitrans, a primit pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Emilian Nechita, director executiv la Direcţia Tehnică şi de Urbanism a Primăriei Piteşti a primit o condamnare de 4 ani şi 6 luni, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Elena Berinde a primit o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru aceeaşi faptă.

În fine, Lucia Corina Ivan, şef serviciu societăţi comerciale la Primăria Piteşti a fost condamnată la o pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi in forma continuată.

Au scăpat cu amendă penală

Printre inculpaţi, s-au aflat şi persoane care au scăpat de puşcărie. De pildă, Doru Alexandru Petriea s-a ales cu o amendă penală în cuantum de 30.000 lei (150 zile – amenda x 200 lei cantumul unei zile de amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de compromiterea intereselor justiţiei. Iar fosta şefă de cabinet a lui Tudor Pendiuc, Carmen Lis, a primit o amendă penală în cuantum de 9.600 lei (120 zile-amenda x 80 lei cuntumul unei zile amenda) pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

În cazul lui Constantin Ion, fost şef al Poliţiei Piteşti şi ulterior consilier al primarului Pendiuc, procesul a încetat odată cu constatarea decesului acestuia.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact