Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Femeie din Piteşti dată în judecată de Nike și Puma

Femeie din Piteşti dată în judecată de Nike și Puma

Femeie din Piteşti dată în judecată de Nike și Puma

Femeie din Piteşti dată în judecată de Nike și Puma

În primul rând motivul? Femeia vindea produse contrafăcute ce purtau numele şi emblema prestigioaselor mărci internaţionale!

După aproape şase ani de cercetări, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au dispus trimiterea în judecată a Ramonei F., din municipiu, pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Companii de renume precum Adidas, Puma, Nike ori Lacoste cer daune pentru că femeia vindea haine şi încălţăminte contrafăcute la magazinul pe care îl deţinea într-un centru comercial din Piteşti.

Audiată, aceasta a recunoscut că nu deţine vreun contract de colaborare cu vreuna dintre firmele amintite.

Citiți și: ITP 2019: Acte necesare, tarife și defecte acceptate

„Din declaraţiile inculpatei rezultă că aceasta cunoştea că produsele achiziţionate şi ulterior comercializate erau contrafăcute. La momentul achiziţionării produselor cu sigla Adidas, Nike, Puma şi Lacoste, inculpata cunoştea că acestea nu erau originale, acest lucru fiind menţionat şi cumpărătorilor din magazinul său, întrucât preţul de vânzare era mult mai mic, în comparaţie cu cele originale. Inculpata a declarat că doreşte să ia legătura cu reprezentanţii titularilor mărcilor, în vederea achitării prejudiciului”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Ulterior, Adidas, Puma şi Lacoste au formulat plângeri penale împotriva româncei, constituindu-se şi părţi civile împotriva acesteia cu sumele 2.321, 1.500, respectiv 900 euro. Cei de la Nike nu s-au constituit parte civilă în proces, motivând că prejudiciul în cuantum de 5.000 lei este redus.

Pentru fapta sa, Ramona Florica riscă închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact