Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Eroii nu se uită niciodată

Eroii nu se uită niciodată

Eroii nu se uită niciodată

Eroii nu se uită niciodată

„ZEARU DIN MUȘEȚEL”
Jurnalist…ca o/un „P…..” Nu se putea să trecem în 2018, fără să-mi strice cineva „horoscopul”….. Un „vajnic” jurnalist de la „Ziarul de Muscel”, care nu și-a lăsat numele, deci rezultă că e anonim, s-a gândit ‘mnealui să răscolească trecutul.

Trecutul sumbru, relativ apropiat, al unui accident de camion militar. Este vorba de tragicul eveniment din 29 iunie a.c. Articolul cu pricina, zice că cei trei militari care și-au pierdut viața au fost uitați.

Le răspund eu…… Nimeni nu uită pe nimeni, niciodată….în „clanul” purtătorilor de camuflaj, și mai ales de „Green Beret”. „Vânătorii”, nu uită pe nimeni, mai ales pe cei care au făcut parte din corpul lor.

Cum să-i uităm pe Mișu, George și Cristi plecați doar de șase luni dintre noi, când nu i-am uitat măcar pe V.M.-iștii care s-au jertfit în ultima sută de ani. Abia aștept să mă întrebe cineva, de ce zic numa’ de 100 de ani???

Cum s-a gândit el, că Mișu, George și Cristi au fost uitați, când nu i-am uitat nici pe „vânătorii” căpitanului Bădulescu, care au luat în „șpăngi” pe austro-ungari la Coșna și Cireșoaia???

Cum s-a gândit el, că Mișu, George și Cristi au fost uitați, când nu i-am uitat nici pe vânătorii care au presărat cu oasele lor spațiul geografic cuprins între Munții Caucaz și Munții Tatra???

Cum s-a gândit el, că Mișu, George și Cristi au fost uitați, când nu i-am uitat nici pe „vânătorii” care au căzut la „loviluția” din ’89.
Cum s-a gândit el, că Mișu, George și Cristi au fost uitați, când nu i-am uitat nici pe vânătorii care au udat cu sângele lor praful din Afghanistan???

Nu, nu, nu…de trei ori nu…nu i-am uitat. Numai că militarii nu se lamentează. Îi plâng, îi pomenesc ori de câte ori își aduc aminte de ei și merg mai departe. Ei se instruiesc pentru ca „zeariștii” să facă nani în siguranță, noaptea și…ziua. Articolul, dacă îl veți „ceti”, vă veți da seama că a fost conceput necorespunzător.

Citez: „A fost o adevărată catastrofă în urma căreia militari au murit iar alți nouă au fost răniți grav”. Câți militari au murit??? „într-o râpă din localitatea Valea Urdei”…Accidentul s-a produs la Valea Urdii.

Și cel mai urât paragraf, zice așa…citez:„ Acolo, (în Afganistan) dacă se întâmplă ceva, mor ca nişte eroi, aici cei care şi-au pierdut viaţa la Valea Urdii (au corectat numele localității) au murit ca p….., spun apropiaţii.

Îi spun eu autorului că un militar, oriunde moare tot EROU se numește, și că un EROU mort tot mort rămâne. Dacă nu mă crede pe cuvânt poa’ să dea o fugă până în A-stan, la „Nisipurile de Aur” să facă un reportaj de la fața locului…..Nu dintr-un scaun comod de birou și o tastatură de P.C.

Treaba cu „p…..” e total inadecvată. Ce să înțelegem din punctele de suspensie, că nu pot să-i citesc gândurile. Dar dacă le-ar citi el pe ale mele m-ar da la CNA. Și mai ales, cine sunt „apropiații”???

În limbaj jurnalistic se numesc surse, dar eu cred că e un simplu cuvânt aruncat în text și care nu reprezintă pe nimeni. Durerea familiilor nu o contest și nici nu o comentez, e normal și uman ca familiile să sufere cel mai mult.

Pe mine personal m-a întărâtat modul cum respectivul „zearist hanonim”, a pus problema. Adică malițios. Dacă ar fi fost mai interesat de subiect, textul ar fi fost mai îngrijit și fără inadvertențe și nu ar fi încadrat articolul la secțiunea „fapt divers”.

Nu am pretenția că eu sunt mai breaz decât dumnealui, dar măcar mă documentez, mă chinui să scriu cât pot de corect și mă și semnez. Eroii Vânătorilor de Munte, nu sunt și nici nu vor fi uitați niciodată, indiferent de locul unde au căzut.

Laurențiu Dilirici

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact