Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Dosarele din Instanțe vor putea fi consultate online

Dosarele din Instanțe vor putea fi consultate online

Dosarele din Instanțe vor putea fi consultate online

Dosarele din Instanțe vor putea fi consultate online

Din 4 iunie, dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată din Argeş vor putea fi consultate online (în format electronic).

Acest lucru va fi posibil prin intermediul aplicaţiilor online „Info-dosar“ şi „Dosare online“. În acest format, dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată vor putea fi consultate doar de părţile din dosar.

Întrucât Curtea de Apel Piteşti doreşte înţelegerea de către justiţiabili a modului de funcţionare a acestui sistem, a elaborat un „Ghid pentru vizualizarea documentelor din dosarul electronic“, precizând că dosarul fizic (coperţi şi documente de hârtie) va avea un corespondent informatic.

Documentele vor fi împărţite în 3 categorii: documente scanate, documente emise de instanţă care nu sunt autentificate cu ştampilă şi semnătură (doar originalul pe suport de hârtie le va poseda) şi documente indisponibile (care sunt depuse înainte de intrarea în funcţiune a dosarului electronic sau care au caracter confidenţial ori secret).

Doar documentele care vor ajunge în dosarele instanţelor după 4 iunie vor putea fi consultate electronic.

Din acest motiv, persoanele fizice şi juridice sunt rugate ca să utilizeze formatul de hârtie A4, iar în cazul documentelor de alte dimensiuni să ataşeze copii xerox pe coli A4 pentru a putea fi scanate.

Documentele oficiale vor fi obţinute, în continuare de la registratura instanţelor de judecată, cele electronice neputând fi utilizate în nici un alt scop decât cel al consultării.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact