Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Documente necesare pentru preschimbarea permisului auto

Documente necesare pentru preschimbarea permisului auto

Documente necesare pentru preschimbarea permisului auto

Documente necesare pentru preschimbarea permisului auto

ELIBERAREA PERMISELOR DE CONDUCERE CU O NOUA VALABILITATE ADMINISTRATIVA, ÎNAINTE SAU DUPĂ EXPIRAREA ACESTEIA ŞI A DUPLICATULUI PERMISULUI DE CONDUCERE PIERDUT, FURAT, DETERIORAT ORI ÎN CAZUL SCHIMBĂRII NUMELUI TITULARULUI. 

DOCUMENTE NECESARE:

  • actul de identitate (original și copie);
  • cererea privind eliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate administrative sau a duplicatului (se depune la oricare S.P.C.R.P.C.I.V.), 
  • permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită în original, după caz;
  • contravaloarea permisului de conducere – 68 lei (trezorerie, mandat poștal, ordin de plată, la casieria S.P.C.R.P.C.I.V.);
  • fișa/fişele medicală(e) eliberată(e) de o unitate de asistenţă medical autorizată care atestă grupa/categoria de vehicule pe care solicitantul este apt să le conducă (original + copie).

Notă:

– În cazul modificării adresei de domiciliu, pentru permisele de conducere model U.E. (emise începând cu data de 31.10.2008) nu se mai achită taxa de 68 lei.
-În cazul pierderii/ furtului / deteriorării/ schimbării numelui se poate elibera un duplicat, valabilitatea duplicatului nu poate depăşi data valabilităţii administrative a permisului de conducere pe care îl înlocuieşte, caz în care nu este necesară prezentarea fişei medicale tip.

– La cererea titularului se poate elibera un nou permis de conducere în cazul pierderii/furtului/deteriorării/schimbării numelui cu o nouă valabilitate administrativă şi înainte de expirarea valabilităţii administrative a permisului anterior, cu condiţia prezentării fişei medicale tip.

Pentru permisele de conducere emise după data de 01 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi transmisă şi prin corespondenţă, împreună cu documentele necesare preschimbării, pe adresa S.P.C.R.PC.I.V. care a emis permisul de conducere anterior sau prin posta electronică, situaţie în care documentele necesare preschimbării permisului de conducere se transmit odată cu cererea , scanate, în format electronic;

În cazul in care cererea si documentele necesare preschimbării permisului de conducere au fost trimise prin corespondenţă, permisul de conducere se ridică de la S.P.C.R.P.C.I.V. menţionat de solicitant în cerere.

În cazul în care cererea şi documentele necesare preschimbării au fost transmise prin posta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere , titularul depune la S.P.C.R.P.C.I.V., în original, documentele ale căror copii au fost transmise în format electronic.

Ordinul 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 631 din 9 septembrie 2010

MINISTERUL SANATATII

Art. 2

In sensul prezentului ordin, conducatorii auto se clasifica in doua grupe:
a) grupa 1: conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile A, A1, A2, AM, B, B1 si BE (VALABILITATE ADMINISTTRATIVĂ 10 ANI);

b) grupa 2: conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E (VALABILITATE ADMINISTTRATIVĂ 5 ANI).


NOTĂ:

– ÎN SITUAŢIA ÎN CARE POSESORUL UNUI PERMIS DE CONDUCERE, AVÂND ÎNSCRISE PE ACESTA CATEGORII DIN AMBELE GRUPE, ESTE OBLIGAT, LA PRESCHIMBAREA PERMISULUI DE CONDUCERE – EXPIRAT SĂ PREZINTE DOUĂ FIŞE MEDICALE, VALABILE PENTRU FIECARE GRUPĂ ÎN PARTE;

  • FIŞA MEDICALĂ VALABILĂ PENTRU GRUPA II (C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E) NU ESTE VALABILĂ ŞI PENTRU GRUPA I;
  • LA RUBRICA 2 DIN CONŢINUTUL FIŞEI MEDICALE: ANTECEDENTELE PERSONALE SE VOR ATESTA DE MEDICUL DE CIRCUMSCRIPŢIE PENTRU CEI CARE NU AU FIŞĂ LA DISPENSARUL POLICLINIC SAU SE VA ANEXA LA ACEASTA ADEVERINŢĂ MEDICALĂ ELEIBERATĂ DE MEDICUL DE FAMILIE.

Pentru programare online preschimbare permise auto în judetul Argeș click >>aici<<.

Descarcă formularul tip de preschimbare a permiselor românești de >>aici<<.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Comentarii (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact