De ce nu ar trebui să ne pese de Google PageSpeed Insights!

Ca proprietar sau webmaster al unei pagini web, știți că site-ul dvs. trebuie să fie rapid. Ați citit toate articolele despre cum să faceți WordPress mai rapid și ce pluginuri să instalați pentru a realiza acest lucru. Probabil ați adăugat un plugin de cache, recomandat ar fi WP Rocket, iar acum doriți să știți cât de mult ați accelerat viteza de încărcare a proiectului dumneavoastră.
Deci, vă îndreptați către Google PageSpeed Insights, pentru că asta vă spun toate articolele și introduceți adresa URL. Veți primi o notă și o listă de recomandări de la Google și, în acel moment, puteți fi dezamăgit:
- “Ce este cu toate avertismentele de culoare roșie și portocalie?”
- “De ce nota nu este mai mare?”
- „Ce înseamnă toate recomandările astea?”
După adăugarea plugin-ului pentru cache pe site-ul dvs., vă așteptați ca nota dvs. PageSpeed să fie aproape de perfecțiune. Sau vă veți uita la recomandări și vă întrebați de ce plugin-ul dvs. de cache nu le-a rezolvat pe toate, în mod automat.
O mulțime de webmasteri se întreabă de ce nota lor de PageSpeed nu este mai bună și în consecință presupun că, dacă că nu a crescut mult, trebuie să fie din cauza plugin-ului de cache care nu face site-ul mai rapid.
Simplul adevăr este:
Scorul dvs. Google PageSpeed nu contează.
Așa e, am spus că nu contează. Iata de ce!
Nevoia de viteză
Scopul plugin-urilor pentru cache este de a face site-ul dvs. mai rapid. Viteza, adică timpul de încărcare al site-ului dvs. este cea mai importantă valoare. Aceasta este ceea ce contează pentru experiența utilizatorului și pentru SEO.
Când botul Google accesează cu crawlere site-ul dvs., acesta nu vă poate vedea „nota”, ci doar viteza.
Știați că Google PageSpeed nu măsoară deloc timpul de încărcare al site-ului dvs.?
Da este foarte adevărat: Google PageSpeed nu măsoară viteza site-ului.
Cel mai bun instrument este Pingdom Tools special construit pentru a măsura timpul de încărcare.
Gândiți-vă la zilele când mergeați la școală. Notele perfecte de 10 au însemnat că sunteți inteligenți? Nu neaparat. Înseamnă că ați știut cum să rezolvați bine testele.
Dar mulți oameni inteligenți pur și simplu uneori se poate întâmpla sa nu rezolve bine testele. Deci, la fel cum notele școlare nu sunt un indicator al inteligenței, nici Google PageSpeed nu este de fapt un indicator al vitezei.
Am testat 3 site-uri web toate cu timpi de încărcare similari, dar cu scoruri de PageSpeed foarte diferite:
Între aceste 3 site-uri, timpul de încărcare variază de la 465 ms la 596 ms, dar în același timp scorurile PageSpeed variază de la 58 la 91.
Rezultă fără dar și poate că nu este un indicator al Vitezei de încărcare.
Să alergi după o notă este o pierdere de timp
Nici un site nu obține o notă perfectă, de fapt este aproape imposibil de realizat și, din moment ce nu se corelează cu viteza, de ce să vă deranjați?
Dacă încercați să obțineți o notă perfectă, prin implementarea tuturor sugestiilor pe care Google PageSpeed le face, vă veți pierde sănătatea mintală destul de repede.
Nu puteți să preluați literalmente toate sugestiile de la Google PageSpeed, deoarece uneori acestea sunt nerealiste sau imposibile.
De exemplu, vă poate spune să micșorați sau să adăugați antete de expirare într-un fișier care nu este găzduit pe site-ul dvs. web. Este imposibil.
În exemplul de mai jos, doar Facebook și Google pot adăuga cache-ul browserului la aceste fișiere.
Dacă utilizați un CDN pe site-ul dvs., PageSpeed vă poate oferi un scor mai mic pentru acest lucru, dar în multe cazuri un CDN oferă o viteză mai mare vizitatorilor dvs. internaționali.
Sau dacă te marchează pentru că ai putea salva 1kb prin comprimarea unei imagini (vezi mai jos), nu merită să te deranjezi!
Blocarea randării Javascript și CSS
O recomandare obișnuită care PageSpeed îi place să o facă este să: „Eliminați JavaScript-ul și CSS-ul de render-blocking în conținutul de mai sus” De obicei, acesta oferă 2 părți la această recomandare:
Eliminați JavaScript-ul care blochează randarea
Deci, este mai bine să te uiți la PageSpeed ca unul din instrumentele din arsenalul tău care ar putea oferi unele indicii, dar obiectivul tău ar trebui întotdeauna să fie să-ți îmbunătățești viteza reală, nu scorul „PageSpeed”.
Dar ceea ce Google nu ia în considerare este că uneori nu este posibil să încărcați totul în subsol, mai ales dacă nu sunteți dezvoltator și utilizați o temă WordPress cumpărată sau chiar gratuită. Dacă ați activat minimizările JS în pluginul cache, acesta detectează automat dacă fișierele JS ar trebui să fie încărcate în antet sau în subsol, în funcție de modul în care dezvoltatorul lor le-a ordonat. Deci, dacă vedeți notificarea „eliminați blocarea randării JavaScript”, înseamnă că unele fișiere JS sunt încă încărcate în antet. Dar acest lucru poate a fost intenționat din partea temei sau a dezvoltatorului plugin-ului.
Uneori, când mutați fișierele JavaScript din antet în subsol, puteți distruge de fapt funcționalitatea pe site-ul dvs. Web. Deci, dacă doriți să îmbunătățiți scorul dvs. PageSpeed puteți încerca să utilizați această opțiune în opțiunile avansate ale plugin-ului de cache: „Fișiere JS care trebuie incluse în subsolul dvs. în timpul procesului de minificare” și introduceți url-urile originale, complete ale fișierelor JS.
Sau dacă nu minificați fișierele, dar doriți doar să amânați încărcarea, puteți utiliza opțiunea: „Fișiere JS cu încărcare amânată:” Dacă acest lucru nu întrerupe nici o funcționalitate pe site-ul dvs., acesta ar putea ajuta scorul dvs. PageSpeed. Nu uitați, de asemenea, să testați efectul asupra vitezei site-ului dvs.
Optimizați livrarea CSS
De regulă plugin-urile pentru cache nu au opțiunea de a încărca CSS în subsol, deoarece ar provoca încărcarea site-ului fără stiluri, făcându-l să pară rupt și oferind o experiență teribilă pentru utilizatori. Google sugerează că puteți „Optimiza livrarea CSS”. În esență, dorește să separați CSS-ul necesar pentru a genera prima parte a paginii dvs. și a o încorpora direct în codul paginii, mai degrabă decât în foaia de stil principală. Așa cum puteți deduce, dacă nu sunteți un dezvoltator, acest lucru este destul de greu de făcut și implică re-codarea unor părți ale temei.
De asemenea, acesta va varia de la site la site, deci nu este ceva ce poate fi făcut într-o soluție cu un singur clic într-un plugin de cache. Dacă sunteți dezvoltator sau aveți unul la dispoziția dvs., puteți să-i solicitați să implementeze această tehnică. Aceasta nu va îmbunătăți neapărat timpul de încărcare general al paginii dvs., dar va crește scorul dvs. PageSpeed și poate apărea că se încarcă mai repede, deoarece elementele din partea de sus a paginii se vor încărca mai devreme.
Acest tip de micro-optimizare este utilizat de site-uri ca Amazon unde o diferență de 10 ms poate face diferența la nivel de siteuri concurente. Pentru majoritatea site-urilor mici, este puțin probabil să aibă un impact foarte mare.
Deci, ce este rapid pentru pagina?
Google PageSpeed poate fi de ajutor atâta timp cât nu îl tratați ca pe un test care deține adevărul absolut în această problemă. Uneori vă poate avertiza în zonele problematice de pe site-ul dvs. pe care le puteți optimiza.
De exemplu, s-ar putea să vă avertizeze asupra faptului că anumite zone cu conținut ale sitului dvs. nu sunt comprimate GZIP. Majoritatea plugin-urilor pentru cache adaugă regulile de comprimare GZIP în mod implicit, astfel încât, dacă PageSpeed vă oferă un avertisment, acesta ar putea fi un semn că serverul dvs. nu îl activează.
Sau vă poate avertiza că aveți prea multe imagini mari care pot fi comprimate. Aceasta este o recomandare bună pe care o puteți lua în considerare imediat:
Optimizarea imaginilor – o victorie ușoară pentru un site mai rapid
Un nou serviciu de compresie a imaginii va fi lansat – vă puteți înscrie pentru accesul prealabil acum: imagify.io
Mai jos este un exemplu excelent de oportunitate de îmbunătățire pentru că puteți salva 750kb, determinând o dimensiune cu 87% mai mică. Acest lucru ar avea un efect bun asupra timpului de încărcare:
Ca și concluzie, este mai bine să te uiți la PageSpeed ca unul din instrumentele din arsenalul tău care ar putea oferi unele indicii, dar obiectivul tău ar trebui să fie întotdeauna să-ți îmbunătățești viteza reală, nu scorul „PageSpeed”.
Sfaturi utile pentru utilizarea serviciului PageSpeed
- Nu aveți încredere oarbă în Google PageSpeed sau nu-l luați în calcul ad literam.
- Întotdeauna citiți cu atenție recomandările și evaluați dacă sunt posibile și merită timpul acordat. Dacă vă cere să faceți ceva imposibil, ar trebui să ignorați asta!
- Nu uitați să vă concentrați întotdeauna pe viteză și nu vă faceți griji despre urmărirea unui scor.
- Utilizați întotdeauna un instrument real de testare a vitezei, cum ar fi Pingdom, pentru a vedea impactul oricăror modificări pe care le-ați făcut pe site-ul dvs.