Clinica Teddy care, reacții după incidentul cu copilul anesteziat

Ies la iveală detalii despre cum funcţiona clinica stomatologică Teddy Care, locul teribilului eveniment în urma căruia un copilaş de patru ani se zbate între viaţă şi moarte.

Locul incidentului şi anestezistul implicat în acest caz

Conform ultimelor informaţii, Ministerul Sănătăţii a anunţat că respectiva clinică nu ar fi trebuit să administreze anestezie generală micului pacient, întrucât nu are secţie de terapie intensivă.

Citiți și: Gripa duce la închiderea a încă două școli

Totodată, DSP Argeş a aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate din autorizaţia de funcţionare.

În altă ordine de idei, Colegiul Medicilor a declanşat o anchetă care-i vizează atât pe medicul anestezist, cât şi pe cel stomatolog.

La ora 15, starea copilaşului era în continuare critică, fiind internat în comă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Anestezistul Adrian Dinescu, cel care a efectuat intervenţia, a declarat în cursul zilei de azi: „Tehnica folosita se numeste analgosedare, este o practica curenta si in experienta mea si la foarte multe clinici stomatologice. Am o experienta de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub aceasta forma. Lucrurile au decurs ca de obicei pana la un moment dat, aproximativ 40-50 minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de prahicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator. Am instituit resuscitarea cardio-pulmonara rapida si pacientul a precat din clinica stabilizat catre un serviciu de pediatrie pentru  investigatii suplimentare. Dozele, ca de fiecare data, sunt calculata pe kg corp si sunt anumite device-uri specializate automate care folosesc produsul si sunt mai fidele decat o injectare cu mana libera. Nu cred că poate exista o defectiune tehnica la aparatul care l-a anesteziat pe copil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *