Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Cerere expresă pentru autostrada Pitești Sibiu. Accelerați!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești Sibiu. Accelerați!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești Sibiu. Accelerați!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești Sibiu. Accelerați!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești-Sibiu: Accelerați! Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, avertizează din nou Guvernul cu privire la întârzierea proiectului autostrăzii Pitești-Sibiu.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Corina Crețu cere accelerarea procedurilor pentru începerea, în sfârșit, a lucrărilor.

“În ceea ce priveşte Sibiu-Piteşti, este un proiect întârziat. Din punctul nostru de vedere, nu poate fi începută construcţia mai devreme de 2019 şi este un proiect fanion pentru Uniunea Europeană, deoarece conectează de la Nord la Sud, de la Rotterdam la Constanţa, întreaga Uniune Europeană.

Citiți și: Autostrada Pitești – Sibiu va avea 9 tuneluri

Este tronsonul lipsă, de altfel, singurul tronson lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa.

De accea am spus că trebuie accelerate pregătirile, pentru că, din păcate, ne aflăm în faza studiilor de fezabilitate de mulţi ani şi au început licitațiile pe tronsonul 1 şi 5 fără a se obţine avizul de mediu, fapt care a fost criticat de Comisie, pentru că în funcţie de avizul de mediu vom şti dacă vom putea finanţa sau nu aceste tronsoane.

Citiți și: Când va fi terminată autostrada Pitești – Sibiu

Tronsoanele doi, trei şi patru sunt cu atât mai dificile, pentru că traversează direct munţii.”, a declarat pentru MEDIAFAX comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu. Amintim că zilele trecute Crețu a făcut iar un apel către Ministerul Transporturilor pentru gărbirea acestui proiect major de infrastructură rutieră, care ar urma să primească finanțare europeană.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact