Cea mai mare investiție privată din Piteşti

Argeș Mall

# Mall-ul din cartierul Tudor Vladimirescu, întins pe o suprafaţă de 50.000 mp

# Carrefour a semnat deja pentru închirierea unui spaţiu în cadrul complexului

Anul 2019 ar trebui să aducă investiţii de top în Piteşti, atât publice, cât şi private. Spunem ar trebui deoarece, după cum se ştie, investiţiile pot fi influenţate de mulţi factori, în special de procedurile prevăzute de lege. Marile proiecte nu lipsesc din municipiu, iar sumele puse în joc sunt uriaşe! Proiectele publice vor viza atât infrastructura rutieră, reabilitarea şcolilor, cât şi de apă şi canal, acestea urmând să fie finanţate din bani locali şi europeni.

[wp_ad_camp_1]

Cea mai mare investiţie privată

Una dintre cele mai mari investiţii aşteptată în Piteşti este construcţia noului mall din cartierul Tudor Vladimirescu, cu capital privat. Faţa cartierului se va schimba complet, în condiţiile în care aici vor apărea un complex comercial, un ansamblu rezidenţial de blocuri, dar şi elemente de infrastructură vitale pentru zonă, aşa cum este cazul unui pasaj rutier pe strada Lânăriei care va fi realizat din fonduri private, dar în beneficiul public. Investiţia a fost deja supusă dezbaterii publice în Piteşti, fiind „opera” unui concern sud-african. Pentru complexul din Piteşti, care va avea o suprafaţă de 50.000 mp, compania a semnat deja cu Carrefour, iar alţi comercianţi şi-au exprimat interesul pentru a deschide aici magazine, potrivit datelor companiei. Se lucrează la obţinerea avizelor de construcţie.

Citiți și: Capitalul străin majoritar în economia argeșeană

Sala polivalentă

Trecând la investiţii publice, una despre care se vorbeşte de ceva vreme este sala polivalentă de pe strada Basarabiei. Primarul Cornel Ionică a anunţat ieri că de la Guvern a primit vestea că în luna februarie va fi emisă hotărârea prin care, cu fonduri de la bugetul central, Compania Naţională de Investiţii să poată demara procedurile pentru lucrări. Sala va avea o capacitate de circa 4.500 de locuri şi va costa circa 100 milioane lei, dintre care 95 milioane lei sunt bani de la Guvern. Restul este alocat de primărie pentru construcţia unui pasaj pietonal şi a unei parcări. Pe de altă parte, Ionică a spus că este gata şi draftul de hotărâre de Guvern prin care Sala Sporturilor şi terenurile aferente vor trece de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor în proprietatea municipalităţii piteştene în vederea modernizării. În plus, şase săli de sport vor fi finanţate de la bugetul local şi de la cel de stat la tot atâtea unităţi şcolare din Piteşti.

Noul pod peste Argeş

Un alt proiect pentru care în acest an se fac paşi importanţi este cel de construire a unui nou pod peste râul Argeş, în vederea decongestionării traficului rutier în zona Podul Viilor. „Am fost în Mărăcineni, acolo unde va fi un capăt al podului, şi am găsit soluţia pentru a nu fi afectate nişte proprietăţi. În perioada următoare se trece la cadastrare şi trecem la realizarea studiului de fezabilitate. De asemenea, facem demersuri şi pentru construcţia unui pod mai mic în zona ACH, dar chiar şi aşa acesta va costa circa 13 milioane lei”, a spus Ionică. Primarul spune că sunt unele probleme privind proprietatea terenului, în sensul că malurile Argeşului sunt administrate de către Administraţia Bazinală de Ape Argeş-Vedea şi e nevoie de proceduri speciale pentru a le trece în administrarea municipalităţii piteştene. Tot în sensul creşterii mobilităţii, primăria a făcut paşi importanţi şi pentru a obţine finanţarea pentru două pasaje rutiere – unul pe ruta Craiovei – Târgul din Vale, altul pe ruta Nord – Calea Bascovului. Cât despre centura ocolitoare a municipiului, varianta Vest, aceasta este încă în stadiul de proiect pentru care administraţia locală insistă, dar lucrurile se mişcă greu.

Stadion nou

O altă investiţie de anvergură, care va costa circa 20 milioane euro şi va fi finanţată de la bugetul de stat, este aceea de amenajare a unui nou stadion în Trivale. Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi complet acoperit, iar capacitatea acestuia va fi mărită de la 14.000 de locuri la circa 17.000 de locuri. Investiţia este deja pe lista naţională a companiei de profil, dar deocamdată prioritate au stadioanele care vor ajuta la organizarea Euro 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *