Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Ce NU ai voie să faci Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Ce NU ai voie să faci Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Ce NU ai voie să faci Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Ce NU ai voie să faci Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Este sărbătoare mare pe 29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. În această zi sfântă, creștinii țin cont de anumite tradiții.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Fecior al Elisabetei şi al lui Zaharia – Sfântul Ioan Botezătorul este cel despre care a spus Duhul Sfânt prin prorocul Maleahi: “Iată, trimit înaintea feţei Tale pe Îngerul Meu, care va găti calea Ta, înaintea Ta” (Maleahi 3, 1; Luca 7, 27). Înger, vârful prorocilor, mucenic, Înainte-Mergătorul şi Botezătorul lui Hristos – el a fost toate acestea.

Citiți și: Ce nu ai voie să faci de Adormirea Maicii Domnului

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Tradiția spune că, în ziua de 29 august, creştinii trebuie să ţină post negru sau aspru. Nu se bea vin roşu, deoarece în credinţă acesta reprezintă sângele Botezătorului. Nu se manâncă fructe sau legume roşii şi nici varză pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului.

Citiți și: Tradiții de Paște: Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. În această zi, nu se taie nimic cu cuţitul, totul se rupe cu mâna şi nu se mănâncă fructe şi legume în cruce, pepene şi usturoi.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Nu se folosesc farfurii sau alte blide (pentru că, după ce a fost tăiat, capul sfântului a fost pus pe o tipsie).

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Nu se foloseşte mătura, ca să nu fie tulburată liniştea morţilor.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Sărbătoarea este numită Crucea Mică. Ziua de pomenire a fost rânduită de Biserică zi de post şi de doliu.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact