Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Ce interese blocheză transportul în zona metropolitană?

Ce interese blocheză transportul în zona metropolitană?

Ce interese blocheză transportul în zona metropolitană?

Ce interese blocheză transportul în zona metropolitană?

Unii primari din jurul Piteştiului au arătat cu degetul Primăria Piteşti: din cauza acesteia nu ar mai avea cu se vină în Piteşti locuitorii din Miceşti, Ştefăneşti ori Albota, să zicem. Mai mult, unii locuitori din Miceşti, în frunte cu primarul Dumitru Voicu, au protestat la Consiliul Judeţean pentru faptul că nu au mijloace de transport spre şi dinspre Piteşti. Imediat au reacţionat şi mai-marii Primăriei Ştefăneşti, aceştia dând vina pe Primăria Piteşti care nu ar fi făcut demersurile necesare pentru transport în zona metropolitană. În discuţie a intervenit însă şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu care arată cum stau lucrurile de fapt şi care este aşa-zisa implicare a edililor din Ştefăneşti şi nu numai privind transportul.

O poziţie de bun-simţ

„Îmi cer scuze că intervin, probabil o să mă înjuraţi, pentru că aveţi dreptate în felul dumneavoastră. Dar adevărul trebuie spus, l-am spus de mai multe ori, dar se pare că nu îl cunoaşteţi. Nu vreau să ţin partea nimănui, nu vreau să intru în polemici, nici nu o să mai comentez după acest mesaj, doar vreau să se ştie adevărul. În august 2016 am mers la Primăria Ştefăneşti împreună cu directorul tehnic al Primăriei Piteşti şi cu directorul SC Publitrans şi cu încă un coleg.

Am stat cam 20 de minute la uşă până am fost primiţi, eram la început de mandat şi nu prea aveam «tupeu». Am fost primiţi de doamna primar la dânsa în birou, unde era şi biroul domnului Mihalcea. Am vorbit cu dânsa cam 15-20 de minute, şi-a luat notiţe în agendă şi am avut o discuţie fructuoasă cum să punem transportul metropolitan pe roate. Înainte de a veni la Ştefăneşti am fost la Bascov unde am găsit o deschidere şi susţinere maxime pentru zona metropolitană.

În timp ce vorbeam cu doamna primar a venit domnul viceprimar Mihalcea în birou, s-a aşezat în capul mesei şi ne-a întrebat ce dorim. După ce i-am explicat, a spus că îşi ia singur autobuze şi că nu are nevoie de noi, îşi face transport local. Eu m-am ridicat şi am plecat, cu tonul pe care l-a folosit m-a dat afară din birou. Legislaţia europeană nu permite ca un operator să iasă din raza oraşului, aşa că noi a trebuit să retragem autobuzele în Piteşti. Dacă nu făceam acest lucru, pierdeam cele aproape 60 milioane euro de la Uniunea Europeană… acesta este adevărul – domnul Manu (n.r. preşedinte al Consiliului Judeţean), domnul Ionică (n.r. primar al Piteştiului) nu au nicio vină.

Domnul Manu respectă legislaţia, a făcut licitaţii care au fost contestate. Domnul Ionică respectă legislaţia şi va aduce în Piteşti investiţii de 60 milioane euro. Acesta este adevărul şi o să îl spun peste tot. Sper să găsiţi o soluţie legală, oamenii nu au nicio vină”, a spus Sorin Apostoliceanu. Aşadar, interesele locale sunt cele care au blocat zona metropolitană. Iar aceste interese nu fac decât să aducă suferinţă celor care au nevoie de transport spre şi dinspre Piteşti!

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact