Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Caniculă în Pitești. Primăria avertizează!

Caniculă în Pitești. Primăria avertizează!

Caniculă în Pitești. Primăria avertizează!

Caniculă în Pitești. Primăria avertizează!

Piteștiul fierbe! Primăria atenționează. Municipiul Pitești, ca de altfel întreg județul Argeș, se află astăzi și mâine sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. La această oră, în Pitești sunt aproape 35 de grade Celsius la umbră, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În aceste condiții, Primăria Pitești avertizează:

– Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spații publice).
– Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11 și 18.
– Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.
– Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici).
– Mâncaţi fructe şi legume (pepene, prune, roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă). Mâncaţi echilibrat şi variat, insistând pe produsele cu valoare calorică mică.


– Evitaţi băuturile care conţin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare.
– Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală.
– Nu consumaţi alcool! Vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei.
– Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie.
– Nu lăsaţi copiii și animalele de companie singuri/singure în autoturisme.
– Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.
– Persoanele care suferă de diferite afecţiuni îşi vor continua tratamentul, conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să fie consultat medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.
– Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă, se vor reduce intensitatea și ritmul activităţilor fizice și se vor alterna efortul dinamic cu cel static şi perioadele de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact