Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Atenție șoferi! Lista firmelor de asigurări cu probleme

Atenție șoferi! Lista firmelor de asigurări cu probleme

Atenție șoferi! Lista firmelor de asigurări cu probleme

Atenție șoferi! Lista firmelor de asigurări cu probleme

Firmele de asigurări de evitat

Firmele de asigurări de evitat. Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi a nevoilor financiare ale consumatorilor în 2016 un număr de 5 societăţi de asigurare şi-au menţinut încadrarea în gradul de conformitate bun. O societate de asigurare şi-a îmbunătăţit activitatea, dar se menţine la un grad de conformitate mediu la ceilalţi indicatori, în timp ce 2 societăţi şi-au păstrat încadrarea în gradul de conformitate redus.

-Indicatorul petiţii/contracte, care exprimă gradul de conformitate a produselor unei societăţi cu drepturile şi nevoile financiare ale consumatorilor de asigurări;

-Indicatorul petiţii/daune avizate, care exprimă gradul de îndeplinire a obligaţiilor societăţii în activitatea de instrumentare şi lichidare a dosarelor de daună;

-Indicatorul petiţii favorabile/daune avizate, care exprimă gradul de conformitate a soluţiilor adoptate în dosarele de daună cu prevederile legale/contractuale.

Pe baza analizei acestor indicatori se poate realiza o clasificare a entităţilor supravegheate şi/sau reglementate de ASF, în grade de conformare bune, medii şi reduse, astfel:

-Valorile indicatorilor sub nivelul de referinţă al pieţei de 100% denotă un grad bun de conformitate;

-Indicatorii cu valori între 100% şi 200% denotă un grad mediu de conformitate;

-Indicatorii cu valori de peste 200% denotă un grad scăzut de conformitate.

În urma centralizării şi analizării indicatorilor pentru primele 10 societăţi de asigurare care au înregistrat cele mai multe petiţii la ASF, societăţi autorizate să practice activitatea de asigurare în România, a rezultat următoarea situaţie:

Allianz-Tiriac Asigurări, Generali România și Groupama se încadrează într-un grad de conformare bun pentru toţi indicatorii calculaţi, valorile fiind sub pragul de 50%.

Omniasig VIG se încadrează într-un grad de conformare bun pentru toţi indicatorii calculaţi, două valori fiind sub pragul de 50%.

Uniqa Asigurări se încadrează într-un grad de conformare bun pentru toţi indicatorii calculaţi, o valoare fiind sub pragul de 50%.

Euroins se încadrează într-un grad de conformare bun pentru un indicator şi mediu pentru ceilalţi doi indicatori.

Carpatica Asig s-a încadrat într-un grad de conformare bun pentru un indicator şi redus pentru alți doi, ceea ce arată faptul că societatea a avut deficienţe în ceea ce priveşte activitatea de instrumentare a dosarelor de daună şi în ceea ce priveşte conformitatea soluţiilor adoptate cu prevederile legale/contractuale. ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig ca urmare a deteriorării indicatorilor financiari cu privire la cerinţele minime de capital şi de solvabilitate.

Asirom VIG și City Insurance se încadrează într-un grad de conformare redus pentru toţi indicatorii, ceea ce arată că societăţile nu s-au preocupat îndeajuns de respectarea drepturilor şi nevoilor financiare ale consumatorilor săi, au deficienţe în ceea ce priveşte activitatea de instrumentare a dosarelor de daună şi în ceea ce priveşte conformitatea soluţiilor adoptate cu prevederile legale/contractuale. Valorile rezultate cu privire la societăţile Asirom VIG şi City Insurance confirmă situaţiile de fapt constatate în cadrul controalelor făcute în anul 2016. Conducerile celor două companii de asigurare au fost sancţionate de ASF, totodată stabilindu-se în sarcina acestora obligaţia întocmirii unor planuri de măsuri în vederea remedierii celor constatate. City Insurance este în procedură de supraveghere specială pe bază de plan de redresare din aprilie 2016, dar măsurile de recapitalizare nu au fost îndeplinite. Asirom VIG a operat o majorare de capital de 84,5 milioane de lei, care îi îmbunătăţeşte lichiditatea şi solvabilitatea, arată ASF.

Forte Asigurări – Reasigurări S.A. s-a încadrat într-un grad de conformare redus pentru toţi indicatorii, valorile acestora fiind foarte mari comparativ cu valorile indicatorilor calculaţi pentru celelalte societăţi de asigurare.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact