Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title Actele de identitate se vor elibera mult mai simplu

Actele de identitate se vor elibera mult mai simplu

Actele de identitate se vor elibera mult mai simplu

Actele de identitate se vor elibera mult mai simplu

Simplificare administrativă! Începând de vineri, 16 noiembrie 2018, prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat și ștampilat, eliberat de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară, NU mai este obligatorie pentru obținerea documentelor de identitate.

Extrasele de carte funciară emise online de Ancpi – Agentia Nationala pentru Cadastru sunt acceptate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date-DEPABD.

Astfel, persoanele care solicită eliberarea actelor de identitate pot depune extrasul de carte funciară obținut online la toate cele peste 570 de birouri ale DEPABD din țară, pentru a face dovada adresei de domiciliu.

Citiți și: Documente necesare pentru pașaport copii. Sfaturi și ponturi!

Demersul, inițiat de ANCPI și acceptat de DEPABD, vine în sprijinul cetățenilor, care nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la sediile oficiilor de cadastru pentru a solicita și pentru a ridica extrasul de carte funciară pentru informare. DEPABD, aflată în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, Romania, s-a alăturat celor 17 instituții bancare și nebancare care acceptă extrasul de carte funciară eliberat online.

Citiți și: Documente necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Persoanele care solicită eliberarea cărților de identitate pot depune la dosar extrasul de carte funciară emis online, pe platforma epay.ancpi.ro.

Prețul acestuia este de 20 de lei, iar documentul poate fi transmis pe loc dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situația în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajații oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic și îl expediază solicitantului.

În prezent, numărul de imobile înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de aproximativ 12 milioane – aproape 30% din numărul total estimat de imobile din România.

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact