5 metode simple de a reduce cheltuielile lunare

Probabil ai trecut pana acum prin situatia de a-ti pune intrebarea:
Unde s-au dus banii? Chiar si in lunile in care stii ca ai cheltuit mai putin si ai tinut cont de lista de cumparaturi, portofelul iti demonstreaza cotrariul. Platile lunare, facturile si cheltuielile pentru casa par interminabile si nu suporta niciodata amanare, iar solutiile de a salva din buget, cele pe care le-ai epuizat deja, par sa nu dea randament prea usor. Poti, insa, sa preiei control asupra bugetului tau lunar si sa economisesti constant, daca vei aplica cateva metode care intr-adevar functioneaza!
[wp_ad_camp_1]
Iata cum poti sa iti scazi cheltuielile lunare si sa ai un control mai bun asupra bugetului tau:
1. Renunta la cumparaturile impulsive
Dupa ce te intorci de la market iti dai seama, de cele mai multe ori, ca ai cumparat mai mult decat era nevoie, lasandu-te ademenit de produse diverse, pofte de moment si reduceri. Acesta este cel mai intalnit mod prin care oamenii lasa la casa de marcat sume considerabile de bani, fara sa isi dea seama pe ce anume au cheltuit atat. Astazi, traiesti intr-o societate care se bazeaza pe consum, iar cei care isi promoveaza produsele folosesc diverse tehnici bazate pe psihologie, care sa te faca sa cumperi mult mai usor produsul respectiv, acela de care nu ai nevoie defapt. Inca din copilarie, educatia pe care ai primit-o in scoala te pregateste sa fii un bun angajat si un membru in aceasta societate de consum, insa nu te invata nimic in legatura cu finantele tale personale, modalitati de investitie si antreprenoriat. Asadar, inca de la o varsta frageda, esti obisnuit sa te bucuri atunci cand cumperi o ciocolata, o haina deosebita sau jucaria ta preferata. Mai pe scurt, cumpara ca sa fii fericit. Total gresit, un lucru care nu incurajeaza o buna administrare a bugetului personal, in viata de zi cu zi.
Citiți și: Lista unităților turistice care acceptă vouchere de vacanță în 2019
Invata sa privesti banii mai mult ca pe un instrument ce iti ofera independenta financiara si cheltuieste mai putin decat castigi lunar, incercand sa iti cresti veniturile, nu sa gasesti lucruri pe care sa iti cheltuiesti bugetul.
2. Opteaza pentru un consum de energie inteligent
Factura lunara pentru energia electrica este, probabil, unul dintre cei mai inraiti consumatori ai bugetului tau lunar. Poti reduce sumele de plata la acest capitol? Cu siguranta! Mai mult de atat, reducand cheltuielile lunare pentru energie poti sa contribui la un stil de viata eco si, implicit, sa ai mai multa grija fata de mediul inconjurator. Din ce in ce mai multe persoane incep sa adopte acest stil de viata si sa isi adapteze locuinta pentru un impact negativ cat mai scazut asupra planetei, aplicand cateva metode simple, menite sa reduca cheltuielile pe termen lung.
Citiți și: Coșmarul locurilor de parcare continuă și în 2019
Daca locuiesti la casa, panourile solare reprezinta o solutie optima in scaderea cheltuielilor si vine cu o serie de avantaje ce ofera independenta, fata de sumele fluctuante pentru electricitate, ajutandu-te sa economisesti mai mult. Pe site-ul https://www.dbsolar.ro/ vei gasi produse de inalta calitate, ideale pentru a produce si asigura necesarul de energie electrica pentru intreaga locuinta. Este solutia ideala, fiind o sursa de energie regenerabila, ce poate reduce cheltuielile lunare pana la zero.
3. Nu iti cumpara un autoturism mai scump decat iti poti permite
Multe persoane isi indeplinesc dorinta de a conduce o masina scumpa, prin prisma faptului ca au posibilitatea de a o cumpara. Foarte putini, insa, iau in considerare cheltuielile ulterioare legate de intretinerea masinii, eventualele defectiuni care pot aparea si, in final, consumul de carburant. Daca pentru a-ti cumpara o locuinta poti beneficia de un credit, tentatia poate sa fie la fel de mare atunci cand vine vorba de masina personala. Este indicat sa iti calculezi de la inceput rata lunara si sa tii cont de cheltuielile pe care le ai, pentru a nu te gasi in situatia de a fi nevoit sa platesti mai mult decat iti permiti. Ia in considerare faptul ca va trebui sa platesti pentru intretinerea masinii, asigurari si impozit.
Pentru achizitionarea unei masini este indicat sa nu imprumuti bani de la banca, ci sa economisesti bani sau, daca ai posibilitatea, sa imprumuti mai degraba de la prieteni sau familie, lucru care te va scuti de dobanzi sau presiunile ratei lunare.
4. Compara ofertele de fiecare data
Atunci cand iti face cu ochiul o oferta de nerefuzat, primul impuls pe care il ai este sa profiti de ea cat mai repede, cat timp mai ai ocazia. Ei bine, probabil ti s-a intamplat de mai multe ori, la cumparaturi, sa achizitionezi produse de care nu ai nevoie cu adevarat, insa reducerile nu te-au lasat sa pleci acasa fara o ,,amintire,, a brand-ului respectiv. Pentru a beneficia de cea mai convenabila oferta depe piata, obisnuieste-te sa comapari de fiecare data inainte sa cumperi si sa te informezi trainic cu privire la furnizor. Pentru absolut orice serviciu de pe piata exista preturi diferite. Asadar, risti sa platesti mai mult pentru un produs a carui calitate nu rezoneaza foarte bine cu pretul.
5. Ce metode de plata folosesti?
Din lipsa de timp si maratonul cotidian la care participi zilnic, ai tendinta de a gasi cea mai rapida varianta prin care poti rezolva task-urile pe care le ai de indeplinit. Insa, de cele mai multe ori, cea mai simpla si rapida varianta nu este neaparat si cea mai avantajoasa. De exemplu, un transfer bancar din contul tau catre alti furnizori poate sa reprezinte o varianta foarte comoda, insa nu neaparat ieftina. Cele mai multe dintre firme percep comision la plata cu cardul online si, desi pare o suma infima la prima vedere, obiceiul de a apela constant la aceasta metoda iti poate aduce gauri in buget, inainte sa iti dai seama de acest lucru. Asadar, verifica intotdeauna, inainte de a plati un produs, daca metoda de plata aleasa este, in acelasi timp si cea mai convenabila pentru tine.
Daca vei tine cont de metodele de mai sus, poti prelua mai usor controlul asupra bugetului tau lunar. In felul acesta, vei reusi sa economisesti si sa fii mai bine pregatit pentru orice schimbare financiara din viata ta.