Raza: Oprit
Raza: km
Set radius for geolocation
post-title 5 locuri de vizitat în județul Argeș

5 locuri de vizitat în județul Argeș

5 locuri de vizitat în județul Argeș

5 locuri de vizitat în județul Argeș

Curtea de Argeș

E vechea capitală a Țării Românești, fiind cunoscută pentru monumentele de arhitectură și artă, dar mai ales datorită mânăstirii Curtea de Argeș, construită de Neagoe Basarab în 1517. Orașul este atestat documentar din 1330 și a fost martor a numeroase evenimente istorice, unele materiale descoperite pe teritoriul său datează din paleolitic.

manastirea curtea de arges

Barajul Vidraru

Pe marginea lacului de acumulare, se merge pe celebrul drum care traversează munții Făgăraș și este unul dintre cele mai căutate atracții turistice românești, Transfăgărășanul.

baraj vidraru

Peştera Dâmbovicioara

Peştera Dâmbovicioara nu are o lungime aşa mare, unele galerii care nu sunt deschise pentru vizitare, însă, atracţiile ei sunt formaţiunile geologice deosebite: laba de urs, aripa de acvilă, capul de şarpe şi altele, precum şi legenda pe care o vei auzi de la ghid.

pestera dambovicioara

Citiți și: City Break pe cont propriu la Viena, BudaPesta, Bratislava de la Băile Felix

Mânăstirea Corbii de Piatră

Are un aspect deosebit, diferit de cel al lăcaşurilor sfinte obişnuite din ţară; mânăstirea e adăpostită într-un perete de stâncă, înalt de aproximativ 30 de metri şi lung de 15, are două altare şi cea mai veche pictură din România. Poţi ajunge la Mânăstirea Corbii de Piatră de pe drumul Câmpulung-Domneşti, în comuna Corbi.

manastirea corbii de piatra

Valea lui Stan

Este un râu în Munții Frunții. Izvorăște din zona de creastă a masivului sus-menționat și are o lungime de 11 km. Are un bazin hidrografic ce se întinde pe 21 km, iar pe cursul inferior există un sistem de chei, ce pot fi accesate turistic și care fac legătura cu trasee din masiv.

valea lui stan

Evenimente promovate

Events Pro  |  Nu există evenimente create, adaugă câteva te rugăm.

Locații recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact